PUBLICITAT

Nomen es queda, per 117 vots, 'a les portes del Consell General

  • ApC es fa partícep de la victòria de DA, recordant que donen suport a les territorials
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Eusebi Nomen encongeix les espatlles a mitja conversa amb Cristina Viladomat ahir al Buda Espai d'Andorra Foto: El periòdic

Andorra pel Canvi es va quedar a les portes del nou Consell General. El dubte va planar durant les primeres hores de l'escrutini, que la candidatura de la plataforma va anar seguint des del Buda Espai d'Andorra. Durant un parell d'hores, per percentatge, van tenir un conseller. Finalment, però, els van faltar 117 vots perquè Eusebi Nomen pogués ocupar una de les cadires de la nova seu. En van obtenir 1.040 –el que és el 6,7% dels electors–, i necessitaven 1.157 paperetes. Cal recordar que ara fa dos anys, la formació liderada per Nomen va obtenir 2.768 vots, que era el 18,86% de l'escrutini a nivell nacional, i que els va permetre tenir tres consellers generals.

El suport a ApC va ser desigual a les parròquies. On més recolzament va obtenir la plataforma va ser a Sant Julià, on va obtenir el 9,23% dels escrutinis, seguit d'Ordino, on va rebre el 8,68% dels vots. A Escaldes-Engordany va ser molt més minoritari: el 4,66%. A Canillo, Encamp, a Andorra la Vella i a la Massana el suport a la candidatura liderada per Nomen es va moure entre el 7% i el 6%.

Analitzant en calent els resultats, Nomen va valorar que «són clars»: «la responsabilitat és 100% de Demòcrates per Andorra» i «nosaltres no tenim res a dir al Consell General». A la vegada, lamentava que la ciutadania no hagués permès que hi hagi control al Consell General. I va afegir que «espero que Andorra no perdi els colors blau, groc i vermell» de la bandera, fent al·lusió a l'anomenada «onada taronja», que més que onada «és tsunami» per Nomen.

De totes maneres, el candidat va fer partícep la plataforma d'ApC de la victòria «aclaparadora» de DA, ja que «hem cooperat en les llistes territorials», va manifestar recordant que membres provinents de la seva formació feien part de les llistes de DA a les parròquies. «I això ha permès la majoria rotunda», va argumentar Nomen.

D'altra banda, el candidat va desitjar als consellers electes i al futur Govern «els millors encerts» i que «el poder no els confongui», ja que «Andorra ho necessita». Per Nomen, els quatre anys que venen seran «molt difícils», i per això va desitjar que les «solucions» presentades per ApC al llarg de la campanya els puguin ser útils al futur Govern.

Nomen també va aprofitar els micròfons per agrair el vot als 1.040 ciutadans que havien confiat en la seva candidatura. Igualment, va agrair als seus col·laboradors la feina feta, no solament durant la campanya, sinó també durant els dos anys en què han tingut representació al Consell General. Nomen va assegurar que la feina feta per tots ha estat «molt digna».

El futur d'ApC / El líder de la plataforma va evitar parlar del futur de la formació. «D'aquí dues setmanes ja en parlarem», va comentar. Nomen tampoc va voler respondre si ApC presentarà alguna candidatura a les eleccions comunals que s'han de celebrar el desembre vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT