PUBLICITAT

Els Verds milloren però segueixen lluny del Consell

  • El partit liderat per Lozano suma 529 vots i una representativitat del 3,35%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Lozano i Jael Pozo es miren amb complicitat mentre s'informen dels resultats electorals, ahir Foto: ÀLEX LARA

Els resultats dels Verds d'ahir van tenir dues lectures. La positiva, que sovint s'erigeix als partits en totes eleccions i sigui quin sigui el resultat, és la lleugera millora de vots respecte als comicis de fa dos anys. En concret, els 520 assolits ahir sumen 54 més que al 2009, mentre que la representativitat va augmentar dels 3,17% de fa dos anys als 3,35% d'ahir. La negativa és que el somni d'assolir un conseller de nou s'esvaeix: Els Verds van tornar ahir a estar molt lluny dels 1.157 necessaris per poder tenir representació al Consell.

La número 1 de la llista ecosocialista, Isabel Lozano, va mostrar-se serena i tranquil·la durant tot l'escrutini i també després de saber-se els resultats finals. Lluny de les declaracions polèmiques de fa dos anys, va manifestar estar «contenta per estar una mica més amunt que al 2009». Lozano va assegurar que confia que, veient els resultats, «ens deixin participat més al Consell que ho han fet durant aquesta legislatura» i va fer esment de les «taules de diàleg» com a exemple on poder participar. La líder ecosocialista va recordar que no tota la feina es realitza dins del Consell General, «tots hem de prendre part de les decisions» i va fer una crida a la col·laboració per sortir de «l'impàs que tenim».

Fent una anàlisi dels vots per parròquies, la llista ecosocialista va obtenir els seus millors resultats a Encamp, on la seva representativitat va pujar fins a un 4,21%. A Escaldes és on menys popularitat va tenir, amb només un 2,49% dels vots totals.

Sense tensions / L'ambient a la seu del partit, instal·lada a l'hotel Plaza d'Andorra la Vella, distava molt de ser tensa o derrotista. La distensió amb que afrontaven aquestes eleccions va permetre seguir els resultats en un segon terme polític, més acomodat. Però el que no podien amagar era la sorpresa per com s'anava desenvolupant la jornada, sobretot al veure les derrotes socialdemòcrates a Encamp i la capital. Sense dir-ho molt alt, els presents deixaven entendre que en part el fins ara cap de Govern, Jaume Bartumeu, pagava els resultats de la seva gestió.

I mentre anaven sortint els percentatges, la llista ja començava a pensar en les properes eleccions. «Els Verds a Alemanya van tardar 20 anys en arribar al Consell, nosaltres només en portem 8», va manifestar Lozano amb optimisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT