PUBLICITAT

La «proximitat» de Mateu, clau d'un èxit «inesperat»

  • La nova consellera supera en 81 vots el PS-Gupi i Armengol fa autocrítica: «Hem de païr-ho, el poble ha parlat clar»
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
La sala del Consell, amb un ordinador connectat al web eleccions.ad Foto: EL PERIÒDIC

Els resultats a Ordino tornen a ser sorprenents, aquesta vegada amb una victòria de Meritxell Mateu que fins i tot l'ha sorprès a ella. La nova consellera ha tingut una resposta «inesperada» per part del poble ordinenc, que augmentant en dos anys la participació en gairebé cent electors –1.128 per 1.032 al 2009– i s'ha decantat pels demòcrates.

La clau, la gran clau del seu triomf i el d'Olga Adellach, ha estat «la proximitat». DA ha basat la seva estratègia en el porta a porta, les reunions de poble en gairebé totes les localitats de la parròquia, en trobades amb diferents sectors i edats i les trucades per telèfon. Ho ha volgut fer tot en primera persona, en directe, acostar-se al poble, i l'efecte ha estat demolidor: el seu partit ha tret un 53,9% dels vots per un 46,1% del PS-GUPI. «No esperàvem tanta acceptació, no érem favorits i el resultat és un èxit rotund», va indicar, eufòrica, la líder de DA a Ordino.

ELS NERVIS D'UN EXAMEN / Com quan un estudiant espera les notes. Així es va sentir ahir Mateu abans de conèixer els resultats. Ella tenia la sensació de que podia plantar cara a Franz Armengol, segons va explicar «perquè ens vèiem igualats però nosaltres hem anat a més i al final notavem el bon ambient». Tot i així va ser un dia de nervis que va acabar amb l'èxtasi pequè va superar la prova amb una nota més que bona: «Avui [ahir per al lector] teníem dubtes de si aprovaríem i al final la nota ha estat excel·lent. Ha estat un èxit rotund».

I també un triomf envoltat de fair-play perquè el seu gran rival, Franz Armengol, la va trucar per felicitar-la una vegada es van anunciar els resultats oficials: «Ell ha encaixat molt bé la situació. M'ha donat la enhorabona i jo també a ell perquè el joc net ha regnat durant tota la cursa electoral i també ara que ja coneixem els resultats», va reconèixer.

DISCURS calcat al DEL CAP / L'altra banda del vaixell va estar molt a l'alçada de les circumstàncies. Una derrota com aquesta, després de tenir totes les travesses a favor, podia haver provocat una reacció contrària però Franz Armengol va estimar-se tirar pel vessant de l'autocrítica i amb un discurs calcat al de l'encara Cap de Govern en funcions, Jaume Bartumeu: «El poble d'Andorra i d'Ordino ha parlat, això és democràcia i ho hem d'acceptar», va concloure. «Ara s'ha d'analitzar per què i pair el que el poble ha triat. Ha parlat molt clar i ha volgut una majoria forta», va dir resignat.

El líder del PS-GUPI a Ordino ha estat el primer en acceptar el bon ambient del seu rival a les urnes i va convidar Mateu a mantenir l'actitut que ha tingut durant la cursa electoral. «Nosaltres no hem pogut fer el que volíem quan hem estat al Govern i espero que DA respecti les promeses que a fet i que no decaigui la ilusió que ha mostrat fins ara».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT