PUBLICITAT

UP+DA venç al feu socialdemòcrata

  • Ensenyat obté una victòria històrica a Encamp, que ha estat des de fa 10 anys un domini del PS
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Electors encampadans fan cua al vestíbul del Comú per exercir el seu dret a vot, ahir Foto: ÀLEX LARA

si els darrers resultats electorals, fa dos anys, van ser disputats, i al final va prevaldre el domini socialdemòcrata guanyant per un poc més d'un centenar de vots a la segona de les llistes, ApC. Ahir la tendència va donar un gir radical. El PS va perdre un dels seus feus tradicionals. El tsunami taronja que va envair ahir els resultats electorals també va arribar a Encamp. I ho va fer amb força amb un resultat aclaparador. 1.324 votants van optar per elegir Units pel Progrés (UP) + Demòcrates per Andorra (DA). Gairebé la meitat, 766 van continuar el vot socialdemòcrata que sempre s'ha donat en aquesta parròquia, amb la diferència que ahir va ser la força política perdedora.

«Coneixem molt bé els reptes que ens esperen a partir d'avui i lluitarem sense parar per complir amb la confiança que els encampadans han dipositat en nosaltres i en el que creiem», va ser la primera valoració que va fer ahir a través d'un comunicat el vencedor de la nit en la circumscripció encampadana, Carles Ensenyat. Val a dir que va ser l'únic candidat que va tenir temps per emetre la seva valoració per escrit acompanyada de fotografies de celebració.

En aquest mateix comunicat Ensenyat va fer referència als consellers territorials sortints «pel seu llarg historial dedicat al servei públic». El nou conseller encampadà va aprofitar el comunicat i es va referir als seus adversaris polítics amb una cita «a on hi hagi discòrdia hem d'aportar harmonia, a on hi hagi error hem d'aportar veritat, a on hi hagi dubtes hem d'aportar fe i a on hi hagi desesperació hem d'aportar esperança».

Per la seva banda, Francesc Rodríguez, candidat del PS a la parroquial d'Encamp va fer un anàlisi crític del resultat i va explicar que estava «decebut» tot i que va acceptar aquests resultats «perquè és la realitat i la decisió de l'elector i la propera vegada el PS ho haurà d'explicar millor».

Rodríguez va analitzar la derrota socialdemòcrata com un cúmul «d'errades i ho valoràrem en més temps no es tracta d'una única errada». El conseller sortint tot i no voler fer una anàlisi del resultat, sí que va destacar com a problema de comunicació la raó de la derrota socialdemòcrata. «Penso que no l'hem explicat suficient i el nostre és un programa recomanable i bo per Andorra on es veu que no hem sabut explicar les diferències amb les altres propostes», va explicar Rodríguez.

Aquest gir on ha estat perjudicat el que ha estat des de fa deu anys el vencedor a les urnes encampadanes, PS, no té perquè repercutir a les properes eleccions comunals, segons va manifestar ahir el candidat socialdemòcrata. «D'aquí a les eleccions comunals hi ha molt de camí per recórrer i aquestes són un altre joc», va explicar Rodríguez.

Els nous rostres que representaran la parròquia encampadana en els propers quatre anys al Consell General seran Carles Ensenyat i el seu company en la llista, Xavier Montané, que formen part del que ha estat el grup guanyador amb uns resultats amb una diferència històrica al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT