PUBLICITAT

Els dos primers consellers de Demòcrates surten de Canillo

  • Mandicó agraeix el suport i Salvans diu que no esperaven un avantatge tan ampli
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
La cònsol menor de Canillo, Dolors Cabot, saluda una electora, ahir al migdia, a la sala del Consell de Comú Foto: ÀLEX LARA

el vespre electoral va ser llarg però qui més ràpid va treballar per donar resultats va ser la parròquia de Canillo, que abans de les 20.30 ja tenia l'escrutini complert per anunciar els primers dos consellers de Demòcrates per Andorra (DA). Celina Mandicó i Martí Salvans eren els escollits després d'acabar un escrutini que els hi va deixar el 70,64% de vots, el que significa 421 paperetes per les 175 del Partit Socialdemòcrata (PS), que només en va rebre el suport de 175 ciutadans, el que significa un 29,36% dels votants. Mandicó i Salvans, tot agraint el suport rebut, van destacar la distància aconseguida envers el PS. «No esperàvem un avantatge tan ampli», va dir el número dos de la llista demòcrata.

En conèixer els resultats, Mandicó va assegurar que abans del dia d'ahir no havien fet «cap pronòstic», i que per tant era «una sorpresa» guanyar «perquè en totes les eleccions vèncer és una sorpresa». La número u per la llista de Demòcrates va voler agrair als electors el suport rebut, i va manifestar que el fet d'haver estat tanta la diferència entre la seva llista i la socialdemòcrata es devia al missatge traslladat durant tota la campanya electoral: «Deduïm que hem sabut transmetre el missatge que portàvem i que hem sabut que els ciutadans entenguin el que havíem de proposar». Mandicó va assegurar que l'èxit de DA a Canillo era només «l'onada que es veu a la resta del país» en referència a la victòria nacional del seu partit que ja es preveia, segons avançaven ahir a la nit tant l'escrutini com els resultats globals.

Per la seva part, Martí Salvans, número dos de la llista de Demòcrates a Canillo, va destacar que les eleccions «no són mai fàcils», i va destacar l'alta participació de l'electorat canillenc, que es va bolcar amb una altíssima participació: «Vull agrair a tots les ciutadans de la parròquia el seu sentit democràtic amb una participació que supera el 80%». Pel que fa al resultat obtingut per la seva candidatura, Salvans va manifestar: «Pensàvem que teníem cert avantatge, però no tan ampli ni d'aquestes dimensions». Salvans va destacar que «ni en les millors previsions» esperaven tant suport, tot i que hi va afegir que «també a altres parròquies és una situació similar».

SALAZAR I LA FALTA DE COMUNICACIÓ / Judith Mandicó, cap de llista número u per Canillo pel PS, va destacar que tot i saber que el repte era gran per als socialdemòcrates a una parròquia tradicionalment «més conservadora», els resultats eren «una decepció», i va voler destacar el treball «d'autocrítica» que tenen per davant. Amb tot, Salazar va ser clara en la seva reflexió: «No hem fet prou exercici de comunicació per explicar les dificultats que estàvem tenint al sí de les institucions amb el bloqueig legislatiu i pressupostari». També va destacar el fet que en un moment «de crisi», el partit més castigat «és del Govern».

La parròquia de Canillo comptava amb 794 electors, dels quals van fer ús del seu dret 647, un 81,36%. Vots vàlids en van ser 596, 44 va ser en blanc i 7 nuls.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT