PUBLICITAT

L'onada a Sant Julià va sota la batuta d'UL

  • Gil i Bastida obtenen el 62% dels vots i creixen respecte as resultats de fa 2 anys
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una vista de la sala del Consell de Comú, convertida en col·legi electoral, ahir al migdia Foto: EL PERIÒDIC

La parròquia laurediana fa ja uns quants anys que manté dominància política, i la jornada d'ahir no va ser una excepció. L'aposta de Montserrat Gil i de Roser Bastida, sota el grup d'Unió Laurediana, va tornar a erigir-se com la més votada i la preferida pels ciutadans de Sant Julià. En total, la llista d'UL va aconseguir 1.349 vots a les territorials, unes xifres que representen el 62% del total. Unes xifres que, a més, els atorguen dos seients al Consell General, trencant així amb el bipartidisme dominant de Demòcrates per Andorra i el Partit Socialdemòcrata.

El PS per la seva part, es va quedar a una diferència considerable, amb 835 vots i el 38% del total. El percentatge és lleugerament superior al de fa dos anys (llavors un 35% i 737 vots) però al 2009 les llistes tenien a un tercer convidat, Andorra pel Canvi. Gil i Bastida també van augmentar en nombre i en proporció de vots, ja que fa dos anys, sota el paraigua de Coalició Reformista, van obtenir 1.080 vots i un 51,3% de representativitat.

La prudència exposada per les dues candidates d'UL durant la campanya va convertir-se ahir en eufòria. «Avui és una nit de festa, per a la celebració, demà ja tocarà fer valoracions», va manifestar Bastida pocs minuts després de conèixer-se els resultats. Bastida va assegurar que els resultats electorals són l'exemple de la feina ben feta, i un «reconeixement» dels lauredians cap a la seva candidatura que demostra la bona tasca feta «tant durant la campanya com durant aquests dos anys de legislatura», va manifestar. Gil, per la seva part, va acompanyar a Bastida en aquesta eufòria, «estem molt contentes i orgulloses del nostre poble de Sant Julià, per ells i per UL creiem que ens ho mereixem», va sentenciar Gil.

L'altre part, la derrotada, també va trobar un bri d'optimisme en els resultats electorals. L'augment de poc més d'una seixantena de vots va ser l'aspecte a celebrar. Rossend Areny, número dos de la llista del PS, va definir els resultats com «molt dignes», que demostren que la força «es consolida i que podem ser una bona alternança els propers comicis». Areny va reptar al ja nou Govern, DA, a definir-se ara respecte als temes de controvèrsia a la parròquia: el vial i la universitat. «A veure si la força guanyadora fa realment el que demana UL i tira endavant o es fa enrere», va opinar.

Precisament el posicionament d'Unió Laurediana amb DA és el que caldrà concretar en els propers dies. La victòria arrasadora del partit de Martí deixa en un paper menys decissiu el grup d'UL. Ahir ni Gil ni Bastida van voler pronunciar-se amb claredat, tot i que Bastida va assegurar que mantenen la mateixa postura que han mantingut tota la campanya. Caldrà veure si DA segueix necessitant-los.

MAJORIA DA A LES NACIONALS/ Pel que fa a les nacionals, DA va obtenir 1.282 vots, un 55,5% del total. El PS, la segons força més votada, va aconseguir 733 vots, un 31,76%, i ja més lluny Andorra pel Canvi, amb 213 i un 9,23% i finalment els Verds amb 80 vots i un 3,47% del total. La participació va ser del 75,95%, gairebé un punt per sobre que fa dos anys i trencant la tònica nacional, un punt per sota del 2009.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT