PUBLICITAT

Control més exhaustiu als vehicles de passatgers i mercaderies

  • Des d'avui i fins el 10 d'abril la Policia farà incidència en el bon funcionament d'aquests transports
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Passatgers baixen d'un bus de transport escolar Foto: EDUARD COMELLAS

A partir d'avui i fins el dia 10 els agents de Policia faran un control més intensificat dels vehicles de transport de passatgers i de mercaderies per revisar si compleixen totes les normes que marca la llei. Aquest control s'emmarca dins de la campanya temàtica de prevenció en l'àmbit de conductes de risc en al conducció, previstes per aquest any.

La campanya temàtica dels vehicles de transport de passatgers i de mercaderies pretén contribuir a la seguretat activa de la xarxa viària. Es farà incidència en el bon funcionament i en el manteniment dels vehicles de transport de passatgers i mercaderies, a més de totes les mesures de seguretat que han de complir aquest tipus de vehicles.

Seguint el pla d'actuació previst pel Ministeri d'Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions, el Cos de Policia continua amb les campanyes preventives.

Amb la seva política d'informació, la Policia pretén reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir una millor seguretat als conductors i vianants.

Des del passat mes de febrer la Policia ve celebrant campanyes temàtiques de prevenció en l'àmbit de conductes de risc en la conducció. En aquest sentit des del 14 fins al 20 de febrer es va fer més incidència en el control de cinturons de seguretat i ús de telèfons mòbils. La de març es va centrar en el control dels passos de vianant i carril prioritari multiús. En aquest sentit es va fer incidència en controlar els vehicles que efectuaven avançaments en punts on n estan permesos.

CURS PER AL TRANSPORTISTA / Des del vinent dia 11 i fins el dia 15 es preveu se celebri a l'edifici Prat del Rull el curs de formació per obtenir l'atestació professional de transportista per carretera en els modalitats de mercaderies i passatgers, de conformitat amb el que disposa la Llei sobre les condicions per a l'exercici de l'activitat de transport i de disposicions en matèria social en el sector del transport per carretera.

En aquest sentit, les empreses que treballin en el transport de mercaderies perilloses tenen l'obligació de disposar d'una persona com a mínim que sigui conseller de seguretat de matèries perilloses. A més els conductors d'aquest tipus de transport han de tenir més d'un any el carnet de conductor, i han de tenir l'especifíca autorització de conducció de mercaderies perilloses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT