Vinyes torna com sempre

• L'andorrà venç a la Vila-joiosa a la categoria 2RM de la Copa d'Espanya i marca el 7è temps absolut
VILA-JOIOSA

Carchat i Ribeiro, al tercer calaix del podi de la Copa Suzuki, després de disputar el Ral·li de la Vila-joiosa Foto: FOTOESPORT

Joan Vinyes i Jordi Mercader, amb el Suzuki Swift S1600 (Suzuki Ibèrica Motor Sport), van començar la temporada tal com van acabar el 2010, és a dir dominant la Copa d'Espanya de dues rodes motrius fins a 1600cc. Vinyes va imposar el seu ritme des del mateix inici del 21è Ral·li La Vila-joiosa i mai va veure perillar el triomf en la seva categoria. A la classificació scratch, millorar la 7a plaça va ser impossible, el traçat, del tot favorable als vehicles de prestacions superiors, van obligar a Vinyes-Mercader a esforçar-se al màxim per mantenir aquest 7è lloc. El triomf absolut va ser per a l'equip local Miguel Fuster-Ignacio Aviño, amb un Porsche 911 GT3.

Des de la primera especial (Orxeta-Relleu), Vinyes ja va evidenciar la superioritat en 2RM. Va marcar el millor temps en les especials dels bucles matinals i es va situar al capdavant de la categoria amb 31s d'avantatge sobre el seu directe perseguidor, el seu company d'equip Gorka Antxustegi. A més Vinyes-Mercader eren 7ens en scratch, lluitant amb els Mitsubishi Lancer d'Eugenio Mantecon i Francisco Cim. En la continuació la situació no va variar, malgrat quedar per darrere d'Axustegi (1s) en la primera passada per Callosa, va seguir incrementant diferències en les següents especials, fins a arribar al final com a capdavanter destacat (1min) entre els vehicles de 2RM i la 7a plaça de la classificació absoluta.

La recta final del ral·li no va servir per canviar posicions, a pesar que Vinyes, abans d'iniciar l'última especial de 34km, tenia per davant a Mantecon a 13s i per darrere a Cim a 4s i David Pérez a 8s. A pesar que Pérez va superar a Vinyes, l'abandonament dels germans Vallejo va deixar les coses com estaven pel de Suzuki.

Per Vinyes el cap de setmana s'ha desenvolupat segons el guió, així ho descrivia després de situar el Suzuki S1600 al parc tancat final: «Vam aprofitar el shakedown per fer diverses proves i sobretot per fer els primers quilòmetres amb els Hankook en l'asfalt sec. Completem les cinc passades habituals i la veritat és que acabem molt satisfets d'aquest primer contacte amb el Swift pensant en la carrera de la jornada següent». En el ralli tampoc va haver de superar imprevists, va estar al capdavant de la categoria de principi a fi: «El nostre objectiu és la Copa d'Espanya de 2RM i ens centrarem en aconseguir-ho. De moment el primer resultat ha estat molt positiu. ¿La classificació scratch? No és la nostra guerra, els vehicles amb millors prestacions per lògica ens han de superar, però sempre estarem pendents d'aprofitar l'oportunitat, si es planteja, de millorar la nostra posició absoluta».

La propera cita del Campionat d'Espanya de Ral·lis d'asfalt es disputarà a l'illa de Gran Canària els dies 14, 15 i 16 d'abril.