PUBLICITAT

¿El BP troba a faltar Tobinho? ¿Qui és aquest?

R. M . S
Periodic
Cabinho Foto: EL PERIÒDIC

Ahir diumenge arribo a la redacció i agafo la premsa del dia. A vegades aquest exercici és avorrit, però d'altres permet veure la vida d'altre color. A la portada d'EL PERIÒDIC D'ANDORRA em trobo una foto de quatre ciutadans fent la compra de la setmana i no em sorprèn perquè la nit anterior ja vaig fer tots els comentaris sarcàstics al respecte. A El Diari, els mateixos personatges somriuen amb semblant posat, però entre el ‘soserio' de l'Hemicicle del nou Consell General. Dos idees diferents, totes dues bones i sobretot dins del guió del dia, encara que una amb un rètol al fons que deia «Fruita de temporada» -encara no sé si en referència subliminal a Nomen, Lozano, Bartumeu i Martí.

El ben cert és que EL PERIÒDIC té una portada general a dins d'aquesta tan del dia d'eleccions, i en ella estan els titulars de la jornada esportiva... en llegir el nom de Tobinho en un subtítol del tema del BP Andorra, un ull comença a tremolar-me com si fos un tic nerviós. Suo de cop, em poso fins i tot vermell i esclato en una riallada que els meus companys no comprenen, tot i estar acostumats a les meves estranyes reaccions pirotècniques.

Pregunto qui va escriure la portada i em diuen que el nostre cap de redacció, Iago Andreu, una persona que sap qui és Voltaire i ha llegit mil vegades Shakespeare, però que no ha vist mai un partit de futbol sala al Poliesportiu d'Andorra. Li truco per telèfon mentre continuo fotent-me de la monumental errada. «L'absència de Tobinho es fa notar en l'estratègia del conjunt andorrà», diu el subtítol de la tapa, en referència a la crònica del partit de l'equip tricolor, que dissabte va notar una vegada més l'absència de Cabinho per lesió. Cabinho, que no Tobinho. ¿Qui és aquest?

El senyor Andreu contesta al telèfon tot atabalat pel dia que era ahir, amb les eleccions al centre de tot, li dic el que ha sortit publicat i el primer que surt de la seva boca és «¡aguanta!». Doncs aguantem o no, però el cas és que aquestes coses passen, i passen molt a sovint, i sobretot passen perquè aquests dies de bogeria absoluta pre-electoral, electoral i post-electoral (no queda ni res...), donen peu a relliscades de tot tipus. Aquesta és una de bona, perquè Tobinho, que intueixo pel que ha sortit en fer una recerca al google que és un nano que juga a un equip d'una lliga alemanya de nivell inferior, és segurament a casa seva tranquil·lament bevent una Franziskaner, mentre que el nostre Cabinho serà al seu sofà amb un somriure de bat a bat dient com de rucs són aquesta gent d'EL PERIÒDIC que no saben qui és un dels jugadors més importants del futbol sala del Principat.

D'errades en la premsa en podríem parlar –sobretot riure–, i encara recordo aquella vegada que a un peu de foto d'un periòdic espanyol vaig escriure que un defensa besava al porter Kahn per celebrar el passi de ronda de la Champions League del Bayern de Munich, quan el que en realitat passava era que el porter havia rebut un cop, s'havia tragat la llengua i el jugador li feia el boca a boca per reanimar-lo. ¿O era Kahn qui feia el boca a boca? Evidentment, aquell partit no el vaig veure, com tampoc va veure el nostre cap de redacció el partit del BP de dissabte, així que com que no es pot estar a missa i repicant, doncs passen les coses que passen.

Així que no cal escandalitzar-se amb tot això, perquè queda clar que Tobinho no és fonamental en el sistema de Xavier De la Rosa, sinó que és Cabinho el que tothom espera amb els braços oberts. Ara bé, potser si el tal Tobinho existís –sembla que així és–, si fos jugador de futbol sala i un crack, i a més vingués gratis, doncs el BP no necessitaria tant el nostre pivot. De moment, el que hi ha és una errada en una portada. Que no és poc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT