PUBLICITAT

El 31,43% del cens electoral opta pel vot judicial a la Batllia

  • La xifra representa un augment de cinc punts respecte a les eleccions generals del 2009
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels moments de més afluència a la Batllia, amb diversos electors emetent el seu vot, ahir Foto: ANA / A. R.

Ahir, a la una del migdia en punt, es van tancar les dependències de la Batllia que, des del dia 21 de març, havien estat a disposició dels electors per dipositar-hi el vot judicial. Al llarg d'aquests dies, han passat per la Batllia un total de 6.871 persones, xifra que representa el 31,43% del cens electoral. Això significa un augment d'aquest tipus de vot de més de cinc punts respecte als últims comicis, ja que el 2009 van ser el 26,11% dels electors que van triar aquesta opció a l'hora d'emetre el seu vot. Ordino ha estat la parròquia on més electors van votat per via judicial: en concret, el 33,86% del cens.

Segons les dades recollides per l'ANA, els electors que han acabat exercint el seu dret a vot a través del sistema del dipòsit judicial han estat un total de 6.871, és a dir, un 31,43% del cens electoral. La parròquia que destaca en percentatge per damunt de les altres és Ordino, que, amb 467 vots emesos, ha tingut un 33,86% de participació per aquesta via.

La resta de parròquies, per ordre de participació via vot judicial, han estat Encamp, amb el 32,88% (988 electors); Andorra la Vella, amb el 32,85% (2.171 electors); la Massana, amb el 32,19% (744 votants); Sant Julià de Lòria, amb el 31,01% (984); Canillo, amb el 28,33% (225 electors); i Escaldes-Engordany, amb el 28,12% (1.292 electors).

Augment de més de cinc punts / Les xifres fan palès un augment de més de cinc punts respecte a les eleccions generals de l'abril del 2009, quan va votar a Batllia un 26,11% del cens electoral. Aquest increment s'ha vist produït sobretot els dos últims dies, amb xifres que han superat el miler d'electors. El moment de màxima afluència des de la data d'inici del vot judicial va ser dijous passat, a partir de les onze del matí i fins a l'hora de dinar, segons van explicar els serveis de la Batllia.

El darrer dels vots emesos va ser el d'un elector ingressat a l'hospital, que no es podia desplaçar fins a les dependències judicials. En aquests casos, un batlle va fins a l'hospital, amb el sobre i les paperetes, perquè la persona pugui exercir el seu dret a vot tal com tenia previst.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT