PUBLICITAT

Bartumeu s'oposa a la privatització dels serveis en la seva visita a FEDA

  • El cap de llista del PS es mostra contrari a la producció d'energia elèctrica per part de les mútues privades
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Bartumeu visita els treballadors de FEDA, ahi Foto: ANA / N. M.

El candidat del Partit Socialdemòcrata (PS) i cap de Govern en funcions, Jaume Bartumeu, va visitar ahir al matí les oficines de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), on va poder conversar amb els treballadors de l'empresa parapública. Bartumeu va aprofitar l'ocasió per reiterar el seu posicionament contrari a la privatització de serveis públics i a la possibilitat de permetre que les mútues privades puguin produir energia.

En declaracions recollides per l'ANA, Bartumeu va afirmar que això és precisament el que volen fer Demòcrates per Andorra i va alertar del perill que, en la seva opinió, suposaria permetre-ho: «Estem convençuts que aquestes societats són el patrimoni de qui no té patrimoni», i va afegir que el sector de l'energia no s'ha de convertir en «moneda de canvi d'operacions de grups econòmics amb interessos particulars».

Una vintena de treballadors de FEDA es van reunir ahir amb el candidat socialdemòcrata –l'únic que ha visitat aquesta parapública durant la campanya– i van aprofitar per conversar sobre les seves inquietuds. Bartumeu els va exposar l'evolució dels dos anys que ha durat la legislatura i dels avenços que ha fet el seu Govern, i va voler insistir en el posicionament socialdemòcrata al respecte de la privatització dels serveis públics.

D'una banda, Bartumeu va parlar de la privatització del COEX –l'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres–, que segons el líder socialdemòcrata és una de les pretensions del principal rival a les eleccions, Demòcrates per Andorra (DA). Si bé el cap de llista de DA, Toni Martí, havia negat prèviament que la privatització del COEX sigui un dels objectius programàtics de la formació que lidera, Bartumeu va assegurar que el coordinador de campanya de la mateixa candidatura a la parròquia de la Massana, Amadeu Rossell, ho havia defensat en una emissora de ràdio.

Pel que fa a Andorra Telecom, Bartumeu també es va mostrar preocupat pel futur d'aquesta parapública perquè, segons va explicar, els beneficis provenen principalment del roaming. Uns beneficis que, amb la implantació de l'Skype, es poden veure afectats negativament. En aquest sentit, el líder socialdemòcrata va confessar que «nosaltres, per a les negociacions amb Brussel·les, parlàvem per vídeoconferència amb l'Skype». Ara bé, Bartumeu va reconèixer que no ho feien per estalviar, sinó per comoditat.

Pel que fa més concretament a FEDA, algun dels assistents es va interessar per saber si hi havia risc que hi hagi un intent de fusió amb les mútues elèctriques, però Bartumeu ho va negar rotundament, defensant que la producció de l'energia ha de ser monopoli de la societat pública FEDA.

Llibre blanc / Entre les propostes del PS de cara a la pròxima legislatura en matèria d'energia, destaca l'elaboració d'un llibre blanc de l'energia, que serveixi de «guia política energètica del país per a l'aprofitament del seu potencial energètic». A més, els socialdemòcrates volen potenciar les auditories energètiques als edificis privats, amb l'objectiu de millorar-ne l'eficiència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT