PUBLICITAT

La llista d'Ordino aposta per potenciar l'excursionisme

  • Els candidats territorials proposen revisar la guia ?Camins d'Andorra'
EVA ARASA
ORDINO

Periodic
Els candidats d'Ordino i Silvia Bonet es troben a l'inici d'un dels recorreguts de muntanya, ahir. Foto: TONY LARA

La candidatura del PS-AraFutur d'Ordino es va trobar ahir a la tarda al quart de Llorts per parlar de la tasca que ha fet el Govern socialdemòcrata de cara a potenciar el turisme vinculat a la muntanya i, molt especialment, l'excursionisme. La número tres de la llista territorial, Roser Mazón, va explicar que l'Executiu encapçalat per Jaume Bartumeu va recuperar un antic projecte de camins i va editar la guia Camins d'Andorra, que en aquests moments es pot trobar a totes les oficines de turisme del país. La voluntat dels socialdemòcrates és donar continuïtat a aquesta línia de treball i apostar per un turisme de natura.

Amb la voluntat de «donar a conèixer la riquesa de les nostres valls tant als turistes com als mateixos andorrans» –amb paraules de la ministra de Salut en funcions i candidata nacional del PS, Sílvia Bonet, que també va assistir a l'acte–, el Govern socialdemòcrata va editar la guia Camins d'Andorra, una publicació que recull, en fitxes separades, excursions a totes les parròquies. Les fitxes inclouen la durada aproximada del recorregut a peu, la dificultat, el desnivell, etcètera.

Tant Bonet com Mazón van assegurar que, amb l'objectiu de reactivar el turisme, sobretot fora de la temporada d'esquí, s'ha de donar continuïtat a línies de treball similars a aquesta. Mazón va ressaltar que, per a l'edició de la guia, el Govern va comptar amb la col·laboració dels comuns, i es va mostrar convençuda que aquesta col·laboració es tornarà a produir si efectivament es tira endavant un procés de revisió i ampliació d'aquesta primera edició.

«Aquestes iniciatives permeten donar a conèixer al turista que Andorra existeix més enllà de les botigues i de les pistes d'esquí. Que tot això és molt important, però també és important, si vénen famílies, per exemple, que tinguin alternatives i puguin fer altres coses. Després de fer l'excursió, probablement es quedaran a dinar en algun restaurant i és possible que també acabin anant a comprar», va afegir la candidata territorial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT