PUBLICITAT

DA tanca la campanya amb la satisfacció d'haver arribat a la gent

  • Baró lamenta les desqualificacions i afirma que el PS ha derivat «cap a una paranoia creixent»
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Seguidors de Demòcrates per Andorra miren el debat televisiu de caps de llista, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, ahir. A la galeria, els massanencs de Demòcrates per Andorra fan balanç de la campanya, ahir. Foto: TONY LARA

Els números dos i tres de la llista nacional de Demòcrates per Andorra (DA), Jordi Cinca i Ladislau Baró, van fer ahir balanç de la campanya i es van congratular del fet d'haver acomplert els objectius que s'havien fixat a l'inici del procés: d'una banda, arribar al màxim nombre d'electors possible i, de l'altra, mantenir un to constructiu per fer arribar les seves propostes programàtiques, «sense caure en el parany del cos a cos» –amb paraules de Cinca. Baró, pel seu cantó, va lamentar les desqualificacions que han rebut aquests quinze dies per part del Partit Socialdemòcrata (PS) i va afirmar que la campanya del seu rival directe ha anat derivant «cap a una creixent paranoia política», atribuïble, segons ell, al fet de sentir-se víctimes d'una «teoria general de la conspiració», i també als dubtes que tenen sobre el resultat que obtindran en aquestes eleccions.

Cinca va insistir que Demòcrates per Andorra ha mantingut un to positiu durant tota la campanya i va assegurar que, en els seus actes, «difícilment s'haurà sentit una frase altisonant» en contra del PS. El número dos de la llista nacional va voler agrair, igualment, la bona acollida que ha tingut «a tot arreu, des del primer dia» el seu projecte i es va declarar «confiat» respecte als comicis de diumenge. Això sí, sent alhora «molt respectuosos» amb el que pugui passar finalment, tenint en compte que «l'elector és sobirà» i són precisament els electors els que tenen l'última paraula.

Campanya «a remolc de DA» / D'altra banda, Ladislau Baró va considerar que el PS ha fet una campanya «a remolc» de DA. Una campanya que, segons el número tres dels demòcrates, va començar amb «una combinació entre victimisme i crispació» per part dels adversaris, que ha anat derivant cap a la «creixent paranoia política».

El candidat va reconèixer que Andorra és una societat complexa, amb associacions i grups de pressió. Ara bé, un cop acceptada aquesta premissa, Baró va assegurar que el que no pot pretendre un grup com el PS és presentar-se com «l'única força política immaculada davant d'aquestes pressions, mentre afirmen que la resta de forces sí que estan manipulades pels grups de pressió». A més, va afegir que els socialdemòcrates es creuen víctimes d'una mena de conspiració, cosa que va atribuir al sentiment «d'incertesa i inseguretat» enfront del resultat que puguin obtenir en els comicis de diumenge.

Pel que fa a les insinuacions sobre si han contractat gent per fer el porta a porta, Cinca va remarcar que «DA no són només els candidats», sinó que darrere seu hi ha un grup molt nombrós de persones que han participat en l'elaboració del programa i que, durant la campanya, s'han implicat en el porta a porta. «De la mateixa manera que els consellers de Comú socialdemòcrates han fet el porta a porta», va afegir el número dos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT