PUBLICITAT

La Plataforma se separa del posicionament de l'USdA

  • Els funcionaris comunals es mostren en contra de manifestar-se políticament
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Integrants de la Plataforma amb Ubach, en una reunió recent Foto: TONY LARA

La Plataforma Sindical de Funcionaris Comunals va exposar ahir el seu distanciament respecte a les manifestacions efectuades per l'USdA dijous, on es posicionava a favor dels partits d'esquerra i demanava el vot cap a les llistes del «Partit Socialdemòcrata o dels Verds d'Andorra». Cal recordar que la unió dels funcionaris de tots els comuns, creada l'any passat, està integrada dins del sindicat encapçalat per Gabriel Ubach.

Segons van manifestar fonts de la Plataforma Sindical, «estem en contra de realitzar qualsevol manifestació en color polític». Els funcionaris van voler recordar que representen «a treballadors de diferents ideologies i color», motiu pel qual consideren erroni posicionar-se de la manera clara com ho ha fet l'USdA. Fonts de la Plataforma van exposar que la seva tasca no és opinar «sinó defensar els drets dels treballadors que representem» i van afegir que cadascú «és lliure d'escollir l'opció política que vulgui».

Els representants dels treballadors comunals van assegurar que durant la jornada d'ahir van rebre queixes de treballadors per la crida de l'USdA a votar al PS o als Verds. El sindicat general va sol·licitar el vot d'esquerres després d'elaborar una enquesta a les quatre candidatures. Partint de les respostes, van arribar a la conclusió que aquests dos partits eren els que millor representaven els interessos dels treballadors.

La Plataforma, per la seva part, també ha realitzat un qüestionari similar, però «no per posicionar-nos», sinó per informar dels posicionaments dels quatre grups polítics en aspectes que afecten els drets i deures laborals. Però la voluntat és que l'anàlisi arribi de manera individual i que cada treballador «arribi a les seves pròpies conclusions», van manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT