PUBLICITAT

Acord amb Kiev per portar més turistes ucraïnesos a l'estiu

  • Ukrainian International Airlines duplicarà els vols a Barcelona i es facilitarà l'arribada a Andorra
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Claudi Benet signa l'acord amb Gryshchenko, ahir a Kiev Foto: SFG

El Govern, per mitjà del ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, va signar ahir un acord bilateral de cooperació en l'àmbit del turisme amb Ucraïna. Amb el text es culminen els diversos contactes amb autoritats i personalitats del sector del turisme que el ministre andorrà ha anat realitzant durant la seva estada a Kiev en motiu de la participació a l'Ukranian Travel Forum. Tant la participació al certamen com l'acord responen a la política del Govern d'obrir nous mercats turístics.

En aquest sentit, la direcció de la companyia Ukrainian International Airlines va informar a Benet que s'incrementarà la freqüèncioa de vols entre Kiev i Barcelona, passant dels tres vols actuals a sis setmanals, i a un diari a l'estiu. Així ho exposava el Govern mitjançant un comunicat, en el que senyalava que «aquesta mateixa primavera ja es podria constatar l'arribada a Andorra de més turistes procedents d'Ucraïna». Per la part andorrana, es preveu posar en marxa diverses operatives per tal de facilitar l'arribada al Principat dels visitants ucraïnesos que aterraran a Barcelona.

Amb l'acord de cooperació, els dos ministres, Benet per Andorra i el d'Afers Exteriors ucraïnès, Kostyantyn Gryshchenko, posen de manifest la convergència d'objectius referents al sector turístic i la voluntat d'enfortir i promoure la cooperació en aquest àmbit entre els dos països, segons subratlla l'Executiu en el comunicat informatiu emès ahir. En aquesta línia, el ministre d'Exteriors d'Ucraïna va sol·licitar a Andorra, com a destinació «referent» en el món dels esports de neu, assessorament en l'àmbit de l'esquí per preparar la candidatura per a l'organització dels Jocs Olímpics d'hivern al 2022.

Ukranian Travel Forum / Aquesta fira és la més important d'Ucraïna en matèria de turisme, segons assenyalava el Govern en el comunicat, i es celebra cada sis mesos, en les versions de primavera i tardor. La participació d'Andorra en aquest certamen «ha aixecat molta expectativa tant entre el sector professional del turisme com del públic en general», sempre segons el mateix comunicat.

La participació d'Andorra en aquest esdeveniment respon a la política d'obrir nous mercats turístics. En aquest sentit, el Govern està treballant per arribar a mercats com són Polònia, Israel, Alemanya i també Ucraïna, sense oblidar d'altres països emissors amb més tradició a Andorra com són el Regne Unit i Rússia, i tampoc els mercats de proximitat que representen França, Espanya i Portugal. En aquest sentit, Andorra ha estat present a la majoria de fires i certàmens turístics que s'han realitzat en aquests països, donant a conèixer la destinació i l'oferta turística d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT