PUBLICITAT

Maria Maestre provarà al conservatori de Mònaco

  • La ballarina passa a la final del concurs Anaprode, el maig a Tarragona
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La ballarina Maria Maestre, el gener a Burgos Foto: EL PERIÒDIC

Se li va quedar petita l'Aula de dansa de la capital, i ara se li està quedant petit l'Institut del Teatre de Barcelona, on aquest curs ha compaginat 2n d'ESO amb les classes de dansa. Així que Maria Maestre (1997) ja busca plaça en un dels grans conservatoris europeus. Ho provarà les pròximes setmanes a l'acadèmia Princesa Grace de Mònaco, en una audició que ja té emparaulada amb el director de la institució, el coreògraf Luca Masala. «Si la supera, el curs que ve cap a Mònaco», diu la mare de la criatura, Patricia Pera. Si no, té encara una bala a la recambra: el conservatori de Múnich, una altra escola de referència en el món del ballet clàssic, on té també cita en perspectiva. El que està clar és que té tots els números per continuar el seu exili artístic, bé a Mònaco, bé a Alemanya.

Podria semblar que la carrera de la joveníssima ballarina encara ha de començar. Res d'això: Maestre balla des dels 3 anys –va començar amb Ester Esteve, el cor i l'ànima d'aquesta disciplina al país–, ha ingressat aquest curs a l'Institut del Teatre i forma part del Ballet Jove Clàssic de Badalona, que dirigeix la coreògrafa Marisa Yudes. Més encara, els últims anys s'ha prodigat pels escenaris espanyols. I amb un èxit considerable: acaba d'obtenir cinc primers llocs –tres en modalitat individual i dos, de grup– al concurs anual d'Anaprode, l'Associació espanyola per al suport i la promoció de la dansa, que va tenir lloc el 26 i el 27 de març a la localitat mallorquina d'Alcúdia. Poca broma, perquè competia amb mig miler de ballarins. La final serà el 7 i el 8 de maig a Tarragona, i Maestre se les haurà amb els guanyadors dels concursos territorials procedents de tot Espanya.

A favor seu compta amb l'experiència de les dues participacions anteriors, i la collita d'ors corresponents. I, atenció, amb els bolos que ha protagonitzat aquest curs: el gener, a la Gala d'estrelles de Nadal de Burgos, un encontre de joves promeses patrocinat ni més ni menys que per Ángel Corella, el gurú del ballet clàssic espanyol. No és casualitat, perquè la ballarina ha assistit a cursets a l'acadèmia segoviana de Corella. Un dels seus ídols, d'altra banda, al costat de Tamara Rojo. També aquest any ha trepitjat els seus primers escenari internacionals: el novembre va ser finalista al Youth American Grand Prix de París; el febrer, tercera a Berlín. En aquesta farcida agenda artística, el 12 de juny farà un forat per participar al festival de fi de curs de l'Aula de dansa d'Andorra la Vella. Un retorn als orígens per agafar embrazinda i conquerir Europa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT