PUBLICITAT

DA considera que la "paranoia política" del PS ha anat creixent perquè es veuen perdedors

  • La formació política ha atribuït aquest sentiment al fet que el PS "té dubtes del resultat de les eleccions"
10464_baro-cinca2
Ladislau Baró i Jordi Cinca han estat els encarregats de fer balanç de la campanya electoral. Foto: ANA
Els números dos i tres de la llista nacional de Demòcrates per Andorra (DA), Jordi Cinca i Ladislau Baró, han fet aquest divendres un balanç positiu de la campanya electoral. Consideren que han complert els dos objectius: d'una banda arribar al màxim de gent, i de l'altra, mantenir un to constructiu. En canvi, han denotat una "creixent paranoia política" del seu adversari polític, lligada a "una visió d'una teoria general de la conspiració". Cinca i Baró han atribuït aquest sentiment al fet que el Partit Socialdemòcrata "té dubtes del resultat de les eleccions", i a la manera diferent d'entendre la política que tenen alguns dels seus líders.
Jordi Cinca ha explicat que Demòcrates per Andorra no ha caigut en el parany del "cos a cos on s'ha situat el Partit Socialdemòcrata des del primer dia", i ha posat de manifest que difícilment es pot trobar als diaris frases altisonants contra el PS, quan en canvi no hi ha un sol dia que no es trobin "dedicatòries del PS destinades als candidats o al projecte de DA amb un to despectiu".

Ladislau Baró considera que el PS ha fet una "campanya a remolc nostre" i que van començar amb "una combinació entre victimisme i crispació", i que la crispació ha anat a més amb "desqualificacions i insinuacions, derivant cap a una creixent paranoia política". El candidat ha afegit que és evident que Andorra és una societat complexa, amb associacions i grups de pressió, però que el que no pot ser és que "una força política es presenti com immaculada davant d'aquestes pressions, i que pretengui afirmar que la resta de forces estan totes manipulades pels grups de pressió". Els candidats de DA consideren que aquest sentiment del PS és per la incertesa i inseguretat que tenen enfront el resultat, i pel seu estil de fer política.

Pel que fa a les insinuacions sobre si han contractat gent per fer el porta a porta, Cinca ha assegurat que DA no són només els candidats, sinó que darrere hi ha un grup molt nombrós de persones que han participat al porta a porta, de la mateixa manera que els consellers de Comú socialdemòcrates han fet, i que per tant no hi ha res d'estrany en fer-ho. Cinca ha dit que aquestes acusacions responen un cop més al "nerviosisme" del PS davant dels resultats del diumenge. En canvi, els candidats de DA encaren la jornada electoral "confiats però també amb molt de respecte".

Finalment, Cinca atribueix l'increment del vot judicial, no tant per la incomoditat d'anar a les meses, sinó perquè cada cop més l'elector vol gaudir del cap de setmana. A més, també considera que hi ha molta gent a qui no li cal la campanya electoral, ja que és sabut que "el coneixement de les persones acaba sent molt decisiu".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT