PUBLICITAT

L'USdA demana el vot pels «partits d'esquerres»

  • El sindicat lamenta que PS i Verds no es presentin junts a les eleccions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La trobada de la Plataforma de Funcionaris amb DA d'aquest dilluns Foto: ÀLEX LARA

La Unió Sindical d'Andorra ha realitzat un qüestionari a tots els partits polítics, en la mateixa línia que el presentat dimecres per la Plataforma de Sindicats d'Andorra. De les respostes obtingudes (i tenint en compte que els Verds han respòs a la petició remetent al seu programa electoral), l'USdA n'extreu la conclusió que les mesures que atenen «més directament a les demandes que històricament hem plantejat des del sindicat són els partits d'esquerres». És per aquest motiu que el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, va demanar ahir als ciutadans que reflexionin i votin al Partit Socialdemòcrata o els Verds d'Andorra.

Ubach va reclamar a la ciutadania que reflexionin «sobre quin partit ofereix solucions als problemes reals que es troben els treballadors d'Andorra». En aquest sentit, va lamentar que les dues formacions no es presentin de manera conjunta a les eleccions. A més, va assegurar que des de l'USdA es farà tot el possible perquè això no torni a passar i que als propers comicis hi puguin anar units.

D'altra banda, els sindicats van donar el seu punt de vista posterior a les trobades que han mantingut amb les quatre forces polítiques, i van manifestar que els costa «entendre els canvis d'opinió d'alguns candidats o les divergents opinions dins les mateixes candidatures»

Acomiadaments amb causa / Acabar amb l'acomiadament no causal és una de les mesures que es demana des de l'USdA. En aquest sentit, el PS respon a l'enquesta realitzada pel sindicat que l'acomiadament no causal «no respon de cap de les maneres al model de relacions laborals necessari», i que per tant cal modificar el procediment actual per oferir una major seguretat jurídica.

ApC i DA, en canvi, el defensen. Mentre ApC afirma que «les empreses necessiten un mínim de flexibilitat per adaptar els seus equips humans», DA diu que la tendència europea és flexibilitzar el mercat laboral i que la seva prioritat serà «assegurar el pagament íntegre de les indemnitzacions».

Quant a les propostes dels partits en cas de pèrdua del lloc de treball, ApC proposa afavorir la reactivació econòmica i un pla de xoc contra l'atur. DA coincideix en treballar per aturar la davallada de llocs de treball i generar-ne de nous, i recorda que «la primera institució del país que va ajudar les persones que perdien la feina va ser el Comú d'Escaldes». El PS cita algunes polítiques d'ocupació que han implementat i que volen continuar desenvolupant, com per exemple la informació i orientació, la formació, la promoció de la creació d'activitat i el foment de la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social.

La repercussió de l'Índex de Preus al Consum en els salaris no està regulada, i mentre el PS fa referència a que per regular-ho caldria «un ampli consens de totes les forces polítiques al Consell General», DA i ApC defensen que sí que s'ha de tenir en compte. D'altra banda, els tres partits coincideixen en la necessitat de regular el dret a vaga.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT