PUBLICITAT

El Greco avalua satisfactòriament la lluita d'Andorra contra la corrupció

  • S'han complert 12 de les 18 recomanacions formulades i es posa fi al procediment
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Grup d'Estats contra la corrupció (Greco) ha donat per enllestit el procediment de conformitat dels dos primers cicles conjunts sobre Andorra, que tracten el marc global de la prevenció i lluita contra ela corrupció, amb la conclusió que de les 18 recomanacions fetes contra la corrupció, el Principat n'ha implementat 12 satisfactòriament. Unes altres cinc recomanacions estan parcialment implementades i una darrera encara resta pendent.

Tal com va informar ahir el Govern mitjançant un comunicat de premsa, els representants d'Andorra al Greco es van desplaçar aquesta setmana al Consell d'Europa a Estrasburg per participar al 50è plenari del Grup d'Estats contra la corrupció, on Andorra va presentar un afegit a l'informe de progrés dels primers cicles conjunts. Amb l'adopció d'aquest addendum, es dóna per enllestit el procediment de conformitat dels primer i segon cicles conjunts sobre Andorra.

L'informe realitzat pel Greco es publicarà «els propers dies» a la pàgina web de l'organisme, i amb posterioritat es publicarà a Andorra la seva traducció al català. D'altra banda, el Govern va informar que, malgrat el Greco hagi posat fi al procediment, la voluntat de l'Executiu és continuar en la mateixa línia de treball per reforçar la feina iniciada.

Una delegació d'aquest organisme va visitar Andorra a mitjans novembre en el marc del tercer cicle d'avaluacions, i es va entrevistar amb autoritats del país, diversos estaments i partits polítics, a més de persones representatives de la societat civil i emrpesarial H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT