PUBLICITAT

Seguretat viària i tercera edat

  • El Ministeri d'Ordenament Territorial organitza una campanya per prevenir accidents entre els vianants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos vianants creuant un pas de vianant Foto: TONY LARA

El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va presentar ahir la campanya anomenada La seguretat viària i la gent gran, que té per objectiu reflexionar sobre els perills a què estem exposats a l'hora d'efectuar trajectes a peu.

En aquest sentit, s'organitzaran diverses activitats, entre les quals cal destacar-ne cinc especialment, com una visita guiada al Centre Nacional de Trànsit (CENATRA), una jornada d'educació viària, una activitat anomenada Vaig segur, l'exposició fotogràfica sobre l'evolució de la xarxa viària d'Andorra titulada Guaita quins canvis i, finalment, es pretén promoure que la gent gran utilitzi els camins escolars, com a zones segures per fer els seus desplaçaments a peu.

La campanya que es durà a terme a curt termini, dóna com a consells de seguretat no caminar pel marge de la voravia, tenir precaució en entrades i sortides de garatges, creuar quan els pictogrames dels semàfors siguin de color verd, no passejar mai els animals de companyia sense lligar en zones urbanes, creuar sempre pels passos de vianants, no deixar sols els infants pel carrer sinó agafats de la mà d'un adult i, finalment, tenir cura a l'hora de creuar un pas de vianants de nit.

D'altra banda, Barcia va recordar els agents que condicionen la seguretat viària, que es divideixen en els atribuïbles a les persones, com el cansament, la pressa, l'ingesta d'alcohol o drogues, l'estres, la son, etcètera; i els relacionats amb la meteorologia i la velocitat. Al mateix temps, va informar que més de la meitat dels accidents en què hi ha implicat un vianant es produeixen per irrupcions a la via o per creuar-la de manera indeguda.

Com a punts negres Barcia va destacar que havien rebut queixes de diversos llocs com Incles, les Bordes d'Envalira i la sortida de la Massana direcció Arinsal.

Finalment, Barcia va explicar que la campanya s'organitza a través de l'Associació de gent gran d'Andorra, perquè així les persones de la tercera edat puguin tenir accés a tota aquesta informació i també va assegurar que en poc temps s'organitzarà la posada en marxa de les diverses activitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT