PUBLICITAT

El PS vol executar el desviament de Sant Julià durant la propera legislatura

  • Assegura que si les obres no s'han dut a terme és perquè es van trobar el projecte adjudicat però sense finançament
31032011_obres
Els candidats del PS Bruno Bartolomé, Vicenç Alay, Rossend Areny i  Jordi Batlle a la zona de les obres del desviament de Sant Julià.Foto: ANA

La candidatura d'AraFutur a Sant Julià de Lòria, encapçalada per Bruno Bartolomé, s'ha reunit aquest dijous al matí per refermar el seu compromís d'executar la segona fase de les obres del desviament durant la propera legislatura. Han assegurat que si no s'ha fet encara ha estat perquè "ens ho vam trobar planificat però sense finançament previst" i el bloqueig del pressupost no els ho va permetre, però s'han compromès "a partir del 4 d'abril a buscar la manera de finançar-ho". D'altra banda, el cap de la llista territorial ha afegit que volen incorporar a l'obra mesures per a la reducció de soroll i d'impacte ambiental, que "no han de ser molt cares".

Els candidats de la llista territorial de Sant Julià de Lòria pel Partit Socialdemòcrata (PS) Bruno Bartolomé i Rossend Areny, acompanyats del suplent Jordi Batlle i del candidat de la llista nacional, Vicenç Alay, han parlat aquest dijous al matí sobre la desviació de Sant Julià de Lòria. El cap de la llista territorial ha destacat que "és una obra que en un inici no ens agradava", però que per responsabilitat s'ha d'acabar. És per aquest motiu que assegura que a partir del mateix 4 d'abril es treballarà per buscar la manera de finançar la segona fase i que durant aquesta legislatura es podrà executar.

El candidat socialdemòcrata ha volgut recordar que "nosaltres al 2009 ens vam trobar l'obra adjudicada i sense un finançament previst" i que no pot acceptar que se'ls acusi de la lentitud de l'obra perquè "se'ns va rebutjar sistemàticament els dos pressupostos" i per tant no es podia pagar. Segons Bartolomé fa "més de sis anys que es busca una solució i el Govern liberal i el Comú no van arribar a cap acord fins que la setmana abans de plegar ens van deixar adjudicada aquesta obra". Per aquest motiu ha acusat els seus adversaris polítics de ser ells qui "ho van aturar i van minvar els interessos de Sant Julià" i ha afegit que "sembla que hi ha amnèsia d'aquells quatre anys en que no es va fer res i en canvi sí que es va tirar endavant el túnel dels Dos Valires".

D'altra banda, ha avançat que la voluntat del PS és donar un punt més a l'obra aconseguint incorporar mesures per a la reducció de soroll i d'impacte ambiental. En aquest sentit ha matisat que "la prioritat és acabar l'accés el més aviat possible" però que a més s'haurà d'intentar recuperar l'estètica de muntanya, i ha parlat de mesures que "estan a l'abast i no han de ser molt cares".

Bartolomé no ha volgut parlar de terminis concrets però ha indicat que s'han de fer els tràmits corresponents que requereixen un temps però que "segons els estudis que hem fet, en un parell d'anys es pot tenir molt avançat". El que ha assegurat és que abans d'executar-ho s'ha de veure com es pagarà, i no a l'inrevés com suposa que treballen les candidates d'Unió Laurediana.

Debat parroquial
El cap de llista de la territorial també ha parlat sobre el debat televisiu que va protagonitzar amb la candidata d'Unió Laurediana, Montserrat Gil, i ha opinat que va ser un episodi que "va indignar a molta gent", esmentant que "es va atrevir a dir que l'alternança democràtica era un accident" i "ens va dir que la nostra llista feia pena".

Bartolomé ha assegurat que això ha arribat a molta gent i que s'han vist dues maneres de concebre la societat i la vida, i que "ells tenen una visió de classes".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT