PUBLICITAT

Els metges no convencionats veuen coartada la seva praxi

  • El col·lectiu reclama als partits modificar la llei de la CASS perquè no poden signar baixes de més de set dies
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Inserció d'agulles en l'esquena d'una pacient en una consulta d'acupuntura Foto: EL PERIÒDIC

El grup de professionals mèdics no convencionats per la CASS, que suposen el 25 % dels metges de capçalera del país, han alçat la veu en contra de la llei de la seguretat social perquè, segons manifesten, «ens resten atribucions que no es poden treure per exercir la professió de la medicina», va explicar ahir Àngels Codina, en representació d'aquest col·lectiu. El dret o atribució a la que es refereixen és que des deñ novembre del 2009 no poden signar baixes mèdiques de més de set dies. Amb aquesta mesura el col·lectiu se sent discriminat del marc assistencial, al veure coartada la seva praxi. Aquesta queixa la comunicaran a tots els grups polítics perquè la tinguin en consideració (al PS ja ho han fet, a través de la carta publicada per aquest rotatiu,enviada l'abril de l'any passat dirigida a la ministra de Salut).

Aquest grup de metges són una secció col·legial de medicina complementària que es va formar a finals del 2007. Es tracta de professionals que a més d'exercir la medicina de forma convencional ofereixen teràpies complementàries, com l'homeopatia, l'acupuntura, l'osteopatia, la medicina biològica o l'ontomedicina. «Som metges que a més d'oferir medicina convencional oferim teràpies complementàries i tractem la persona integralment», va definir Codina.

CONSEQÜÈNCIES NEGATIVES / Aquest grup de professionals critiquen el nou text legal de la Seguretat Social perquè consideren que al no poder transcriure baixes mèdiques de més de set dies, que fins ara sí que podien, «s'elimina el dret fonamental del sistema sanitari de la lliure elecció del metge», va explicar Codina.

Una altra de les conseqüències negatives que comporta aquesta mesura, al parer d'aquest col·lectiu, és que «es minva la qualitat assistencial». Si un pacient vol obtenir una baixa de llarga durada està obligat a anar a un metge que tingui conveni amb la CASS, la qual cosa «significa que es trau del mapa sanitari actuacions que implementen aquesta qualitat assistencial i s'estableix un model únic», va manifestar la representant d'aquest col·lectiu.

A més, consideren que s'incrementa la burocràcia del sistema així com la despesa de la CASS, ja que el pacient haurà d'anar al metge perquè li signi la baixa després d'haver anat al que sempre ha triat.

Set professionals d'aquest col·lectiu van comunicar per carta aquest malestar a qui era ministra de Salut l'abril de l'any passat, Cristina Rodríguez,i esperant la resposta es va donar el relleu ministerial, per la qual cosa van demanar una entrevista amb la nova ministra Sílvia Bonet, la qual no ha tingut resposta.

Des d'aquest col·lectiu s'ha remarcat que no es vol polititzar la qüestió i per aquest motiu faran saber el seu malestar a tots els grups polítics, aprofitant la campanya electoral, perquè estudiïn una possible reforma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT