PUBLICITAT

El PS vol ubicar la nova seu de la Justícia al pàrquing de Tobira

  • A canvi proposa cedir l'espai previst al costat del Consell General per a ús comunal
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els candidats Carles Blasi i Jan Cartes durant la defensa del conveni entre Comú i Govern, ahir Foto: ANA

Els candidats de la llista territorial d'Andorra la Vella pel Partit Socialdemòcrata (PS), Carles Blasi i Jan Cartes, van defensar ahir el conveni entre el Comú de la capital i el Govern per ubicar la nova seu de la Justícia a l'aparcament de Tobira, cedint a canvi l'espai previst al costat del Consell General per a ús comunal.

El cap de llista territorial, Carles Blasi, va defensar que aquest és un projecte de continuïtat que ja es va voler tirar endavant però que va quedar aturat perquè els hi van votar en contra el crèdit extraordinari necessari. Segons el PS, aquesta modificació en el projecte que havia adjudicat el Govern liberal al 2004 respon a una millor organització de les administracions, de la circulació al carrer Prat de la Creu, i a un estalvi en el lloguer d'edificis i en energia.

Blasi va reivindicar que es pugui tirar endavant el projecte que preveu la ubicació de la seu de la Justícia a l'aparcament de Tobira i que a canvi cedeix l'espai del costat del Consell General per a instal·lacions comunals. Segons Blasi, «a alguns els agrada dir que no tenim capacitat de diàleg, i aquesta és una mostra de bona col·laboració entre quatre administracions». El projecte que va ser adjudicat pel Govern liberal de Marc Forné al desembre del 2004 preveia construir la seu de la Justícia al carrer Prat de la Creu, quedant, l'ampliació del Govern, el Consell General i la seu de la Justícia en el mateix nucli.

La crítica dels socialdemòcrates és que això ocasionava una «massificació d'organismes», provocava un enfosquiment de les sales del Consell General i a més suposava problemes per a la circulació en un dels carrers més transitats de la capital com és Prat de la Creu.

És per aquests motius que el PS va voler modificar el conveni tenint en compte les aportacions del Govern, el Comú, Justícia i Consell General. Així la decisió va ser que a canvi de l'espai de l'aparcament de Tobira, el Govern cedís al Comú l'espai previst anteriorment per a la seu de la Justícia, i com que la zona aportada per la corporació d'Andorra la Vella és més extensa, el Govern es fa càrrec de les obres de l'estructura que és per al Comú.

Tant Carles Blasi com Jan Cartes van defensar el projecte com un punt de continuïtat dins el seu programa electoral.

Si tenen majoria, els candidats van assegurar que engegaran les obres tan aviat com sigui possible perquè ja s'ha endarrerit prou.

Altres motivacions que va exposar Blasi per tirar endavant l'adjudicació són que «l'obra pública ajuda al sector de la construcció que ha estat molt afectat per la crisi». A més, la Justícia disposarà de «més i millor espai» i s'aconseguirà un estalvi de més de 500.000 euros en concepte de lloguer de l'espai sumat a l'estalvi que es pugui aconseguir amb unes instal·lacions més eficients energèticament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT