PUBLICITAT

Lozano lamenta el desacord en el pla de gestió del Madriu

  • La candidata dels Verds tem que el conflicte afecti a la declaració que va fer la Unesco
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els Verds al camí de les Fonts amb Gerard Onesta, ahir Foto: ANA / J. A. G.

La líder dels Verds, Isabel Lozano, va dir ahir que «és molt trist» que els comuns i el Govern no hagin aconseguit encara arribar a un acord sobre el pla de gestió de la vall del Madriu i va lamentar que es pugui perdre la posició dins de la llista de la Unesco. Lozano va fer aquestes declaracions en el marc de la visita de l'exeurodiputat francès dels Verds Gerard Onesta al Principat, que ahir al migdia va fer una passejada amb els ecosocialistes pel camí de les Fonts, un dels accessos a la Vall del Madriu.

Lozano va remarcar que els Verds volen posar èmfasi en la «importància de conservar la vall del Madriu perquè és part del patrimoni de la humanitat» i, en aquest sentit, va recordar que, mentre hi ha països «que es gasten molts diners per intentar entrar» a la llista de la Unesco «nosaltres ho tenim i no li hem donat prou valor».

Lozano va lamentar que actualment en algunes oficines de turisme no es promou la vall del Madriu i va considerar que es tracta d'un error ja que és un valor «que pot atraure un turisme que no faci malbé la natura però sí que vegi que un altre món és possible quan veus aquestes muntanyes».

PATRIMONI / La líder dels Verds va vincular els problemes en el pla de gestió a un conflicte «d'interessos econòmics» que, segons va afirmar, no haurien d'interferir en assumptes que afecten al patrimoni de tots. «L'únic que tenim en aquest país són les muntanyes i ja és hora que prenguem mesures», va subratllar.

La política ecosocialista va indicar que troben preocupant i molt trist «que el Govern i els comuns no es posin d'acord» . La formació que lidera Lozano creu que cal promoure més el turisme de muntanya, «una forma de fer turisme que cada dia es fa més», que s'ha dut a terme en altres llocs i que «ja és hora que la imaginació es faci treballar sense destruir el que tenim».

Onesta va dir que els Verds estan avançant cada cop més a tot Europa, no tan sols a Alemanya aquesta setmana, sinó també aquest passat cap de setmana a França al Consell General de Migdia-Pirineus. Onesta, que ha vingut a donar suport als Verds d'Andorra, va subratllar que les formacions ecosocialistes ocupen posicions destacades en molts àmbits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT