PUBLICITAT

La Massana neteja els comptes i tanca el 2010 amb superàvit

  • El Comú redueix l'endeutament en 3,2 milions d'euros, però segueix 18 milions per sobre del límit legal permès
CLARA GARNICA
LA MASSANA

El Comú de la Massana va presentar i aprovar ahir en Consell de Comú la liquidació dels comptes del 2010, els quals s'han tancat amb 770.936 euros de superàvit. L'estat positiu de l'exercici ha estat possible, va informar el conseller de Finances del Comú, Miquel Llongueras, gràcies a «un nivell força elevat en l'execució dels ingressos del 89%», contrarestat amb el 83,8% de l'execució de la despesa. En xifres totals, es tracta de 12,6 milions d'ingressos per 11,9 de despeses.

Aquesta neteja dels actuals comptes de la parròquia massanenca ha permès també la reducció de l'endeutament total de la Corporació en 3,2 milions d'euros, fixant-lo en els 45,7 milions actuals. Malgrat la dada positiva, però, l'oposició va alertar que la xifra segueix estan per sobre del límit d'endeutament permès per la llei de finances comunals, i que es fixa en el sostre del 200% dels ingressos executats l'any anterior.

Tal i com va informar la consellera de l'oposició, Anna Blázquez, el Comú es troba ara mateix en un 330%, o el que és el mateix, 18 milions d'euros per sobre del màxim legal permès. Davant d'aquestes xifres, i també exposant una visió molt crítica per la retallada en inversions reals (només s'ha executat un 32,4% del pressupostat, és a dir, poc més de mig milió d'euros), l'oposició va decantar-se per votar en contra de la liquidació dels comptes del 2010.

Un 2011 per sobre de les previsions / Tot i la situació d'endeutament actual la majoria massanenca no es mostra excessivament preocupada, i fins i tot va deixar anar ahir certes dosis d'optimisme cara entrar en la legalitat de l'endeutament abans del 2013, que és la data límit que fixa la normativa. Per justificar aquestes sensacions el conseller de Finances va posar l'exemple dels resultats dels darrers dos anys, «els més forts de la crisi, on hem estat capaços de fer front a totes les necessitats de la parròquia reduint l'endeutament en més de sis milions», va informar Llongueras.

Paral·lelament, tant el conseller de Finances com el cònsol de la Massana, Josep Maria Camp, van assegurar que la situació dels comptes d'aquest 2011 serà millor del previst al pressupost, el qual plantejava un superàvit d'1,1 milions d'euros. D'aquesta manera, durant l'exercici del 2011 «aconseguirem reduir l'endeutament amb bastant més de tres milions d'euros addicionals», va assegurar Llongueras.

El treball per la contenció i optimització de les arques comunals ha permès passar d'unes despeses de 20 milions d'euros l'any 2008 als 11,9 milions d'aquest anyH



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT