PUBLICITAT

Nou ascensor al Pui

  • El Govern també ha construït una passarel·la provisional per connectar amb el pas del Pui i poder donar servei als veïns de la zona
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer amb altres membres de la corporació dins l'ascensor, ahir Foto: ÀLEX LARA

Els veïns del barri antic tornen a tenir una connexió des del carrer del Pui fins a la plaça de la Casa de la Vall, gràcies al nou ascensor que es va obrir ahir. La cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, va explicar que aquest pas s'havia tancat per les obres de la plaça i que els veïns el reclamaven «perquè és un pas històric que sempre ha estat obert».

El Govern, que ha dut a terme les obres, també ha construït una passarel·la provisional al carrer del Pui que dóna accés al nou giny. L'ascensor estarà tancat a la nit, «per evitar actes de vandalisme», va dir la cònsol, i el pas del camí de la Grau, que connecta amb el carrer Prat de la Creu, encara no es podrà obrir, ja que les obres d'aquella zona no es podran acabar, per la manca de pressupost del Govern. Ferrer va recordar que aquesta part de les obres, on han d'anar alguns serveis comunals, ha estat aturada perquè l'Executiu no disposava de diners per a fer l'obra i de moment, tal i com ja s'havia dit, s'acabarà una part, a l'espera que el nou Govern que entri hi destini una partida pressupostària de cara a aquest any.

L'ascensor s'havia d'obrir coincidint amb l'acabament de totes les obres, previstes per finals d'any, però «vist que s'ha retardat» han decidit fer una passarel·la provisional per connectar el pas del Pui. L'ascensor, que estarà obert de set del matí a dotze de la nit, ha anat a càrrec del Govern i del Consell General, però del manteniment se n'encarregarà el Comú. Aquest dilluns es va signar el contracte, que a més, segons va explicar Ferrer, inclourà un servei de càmeres de seguretat per vigilar la zona. Ferrer també va avançar que des de la corporació s'està treballant per ampliar el nombre d'ascensors en aquesta zona. La idea és que en un quilòmetre i mig «potser hi haurà quatre nuclis d'ascensors», va dir Ferrer.

De la seva banda, el conseller de l'oposició, Jordi Minguillón, va dir que la corporació «feia dies que volia obrir aquest pas, ja que els veïns no estaven contents», però va afegir que «som conscients que la connexió entre diferents institucions, Consell General, Govern i Comú, és dificultosa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT