PUBLICITAT

BPA finança les obres d'una unitat pediàtrica al Camerun

  • El premi s'otorga conjuntament amb la Comissió Solidària de l'UdA i consta de 3.500 ?
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carla Riestra, Joan Cejudo i Inés Vilà, ahir a l'acte Foto: TONY LARA

La Comissió Solidària de la Universitat d'Andorra juntament amb la Fundació Privada BPA, van presentar ahir al matí el projecte guanyador al premi al millor projecte de cooperació. El projecte s'emmarca en la segona edició del curs d'actualització en cooperació internacional i voluntariat organitzat per la comissió UdA Solidària de forma bianual.

Aquest any el guardó consisteix en 3.500 euros que serviran per finançar el projecte presentat per un grup de quatre alumnes, Inés Vilà, Carolina Botella, Jordi Puyal i Carles Sabaté; per a la construcció i posada en funcionament d'una unitat pediàtrica a l'hospital d'Ebome a Kribi, al Camerun.

L'acte va estar presidit per un representant de la Fundació Privada BPA, Joan Cejudo, la coordinadora acadèmica del curs de voluntariat, Carla Riesta, i una integrant del grup guanyador, Inés Vilà.

Vilà va explicar que actualment a l'hospital d'Ebome només hi ha dues sales d'hospitalització que s'han construït dins de contenidors d'ajuda humanitària i que no existeix cap sala pediàtrica per els nens. Gràcies al guardó, la fase de construcció ja està en funcionament i el pròxim mes de juny estarà finalitzada.

D'altra banda, Cejudo va recordar que la Fundació BPA dóna suport a projectes solidaris i ambientals i, al mateix temps, col·labora amb diverses entitats i associacions que treballen a favor de col·lectius desfavorits al Principat i a l'estranger.

Criteris / Els criteris que s'han tingut en compte a l'hora d'avaluar els diversos projectes presentats han estat la viabilitat real, és a dir, l'autosostenibilitat del projecte un cop construït i posat en funcionament; l'argumentació i la documentació aportada per part del grup de treball i l'estructura de la proposta, que ha de seguir el model de marc lògic treballat a l'aula. D'altra banda, la presentació escrita i oral del projecte també han estat criteris per a premiar al grup guanyador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT