PUBLICITAT

Andorra acollirà la final de 8

  • La Federació que presideix Vila va enviar ahir la candidatura, l'única que s'espera des de la Internacional
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
D'esquerra a dreta Llorenç, Paüls (al fons), Graça, Vila, Buil, Blasi i Cierco, en la trobada del 28 de febrer per veure les possibilitats del poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

Andorra acollirà la final de 8 de la Lliga Europea si no hi ha cap sorpresa majúscula d'última hora. Avui 31 de març finalitza el termini de les candidatures i ahir a la tarda, poc abans de les sis, el president de la Federació Andorrana de Patinatge (FAP), Josep Maria Vila, va confirmar a EL PERIÒDIC D'ANDORRA que l'acabava d'enviar per escrit. Aquest rotatiu també es va posar en contacte amb la Federació Internacional (CERH) i el propi president, Carlos Graça, va indicar: «És la única que esperem».

Si això es confirma Andorra rebrà el sí per ser la seu en ser la única candidata. I tot està a punt perquè així sigui. En cas contrari –si se'n rep alguna altra– seria pràcticament impossible que pogués competir amb el Principat, que fins i tot va rebre la visita del màxim ens mundial el passat 28 e febrer i va ser guiada logísticament per afrontar la manera d'acollir la Champions League de l'hoquei sobre patins, segons va insinuar Graça: «A nosaltres ens agrada aquesta petició i tot i que encara que no podem confirmar-ho donem per fet que es farà a Andorra».

20.000 EUROS DE PRESSUPOST / Josep Maria Vila va avançar que el pressupost serà de 20.000 euros, xifra que consta en el projecte que va enviar juntament amb la petició de la candidatura i també s'ha assegurat la productora que farà la retransmissió en directe dels partits via satèl·lit i la publicitat. «Tenim els elements suficients per poder tirar endavant aquesta iniciativa», va sentenciar Vila.

El cert és que faltava rebre el compromís per escrit del Govern, cosa que la qual s'ha encarregat el mateix secretari d'Esports de l'Estat, Manel Blasi: «Avui mateix [ahir per al lector] hem enviat una carta per escrit a la FAP recordant que tenen el nostre suport i compromís. Tenim una partida extra reservada i fent números sabem que recuperarem la inversió», va indicar Blasi. La caixa s'obtindria a través de les entrades, els drets televisius i els patrocinis però independemtment dels diners el secretari d'Esports va anar més enllà: «És una final que s'emetrà en diversos països. Serà un bon mitjà per potenciar el nom d'Andorra i per pujar el llistó de credibilitat del país en l'organització d'esdeveniments internacionals».

El 18 de maig serà la data definitiva de la fase final i per tant no perjudicarà River i BP, que la setmana abans podrien necessitar el poliesportiu d'Andorra. A més ja s'ha pactat el lloguer del parquet flotant del Mundial de Vigo que aconsellava la CERH.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT