PUBLICITAT

Bartumeu diu que cal situar els antics ensenyants que treballen com a eventuals

  • El líder socialdemòcrata també ha parlat de la publicació d'un edicte per buscar un comissari extern del cos de Policia i de la situació del centre penitenciari
30032011-bartumeu
El candidat socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, s'ha reunit amb els representants sindicals. Foto: ANA

El cap de llista del Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, ha mantingut aquest dimecres diverses reunions amb representants dels sindicats de Policia, de l'ensenyament i de la plataforma de sindicats. Amb motiu de la seva trobada amb els professionals de l'ensenyament públic, ha comentat les injustícies que es donen amb els treballadors eventuals i ha afirmat que el PS treballarà per trobar la manera d'anar situant els "antics ensenyants" que estan contractats des de fa anys com a eventuals i que perjudiquen l'estabilitat dels claustres educatius, a més de ser una situació poc favorable per als educadors en qüestió. Jaume Bartumeu també ha parlat de les respostes que ha donat a un qüestionari realitzat per la plataforma de sindicats, de la publicació d'un edicte per buscar un comissari extern al cos de Policia, i de la situació del centre penitenciari.

Segons el candidat a la reelecció com a cap de Govern, la situació dels eventuals a l'ensenyament públic genera moltes injustícies. Ha recordat que "nosaltres ja en vam resoldre una" que era el fet que es contractessin treballadors al setembre i al juny se'ls acomiadés per tornar a contractar-los al setembre. Això, segons Bartumeu, ha afectat al pressupost de l'Estat, però assegura que "no es poden adoptar mesures contràries als drets laborals amb els treballadors de l'Administració, ni amb cap altre".

L'altre punt que queda pendent, i que Bartumeu vol solucionar aviat és el fet que un percentatge molt elevat sobre el conjunt dels docents són treballadors eventuals, i això genera inestabilitat als claustres de les escoles. És per això que amb la modificació de la Llei de la funció pública es vol "mirar de trobar la manera d'anar situant als antics ensenyants", i és que assegura que molts dels eventuals fa molts anys que treballen d'aquesta manera, i que això afecta als docents, als alumnes i també al Govern.

En la reunió mantinguda amb el Sindicat de Policia d'Andorra s'ha parlat, entre d'altres qüestions, de la publicació d'un edicte per contractar un comissari extern al cos de Policia, i Bartumeu ha defensat la mesura argumentant que en els darrers anys hi va haver alguns nomenaments que van causar polèmica i que van ocasionar enfrontaments dins el cos de Policia. El socialdemòcrata ha considerat que l'estructura policial necessita dos comissaris més i que per això s'ha publicat de moment l'edicte per contractar-ne un.

Prevenció de la delinqüència de menors
Pel que fa al Centre Penitenciari, el candidat socialdemòcrata ha parlat del mòdul per a menors indicant que la prioritat del PS és prevenir i veure com es pot actuar amb els menors en situació de predelinqüència. Bartumeu ha assenyalat que la possibilitat d'haver de tancar a un o dos menors en un centre penitenciari sense que es puguin relacionar i participar en activitats, no pot ser bona, i per tant s'han de buscar altres opcions per evitar que arribin a aquest punt.

Segons Bartumeu actualment hi ha cinc joves en aquesta situació de predelinqüència, i la voluntat del seu partit seria intentar que hi hagués educadors per fer un seguiment personalitzat de cada un dels menors, i estudiar si cal posar en marxa o no la previsió d'internament de menors.

Cara a cara amb Toni Martí
La proposta llançada per Bartumeu al candidat de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, va ser resposta amb l'argument que si els candidats dels Verds i d'Andorra pel Canvi hi estaven d'acord, es podria fer. A això, Bartumeu ha respost dient que "és penós" que busquin excuses, i que sembla que "no estan en situació de poder debatre el seu programa electoral". Com a exemple ha posat que quan es tractava de fer un debat a quatre, els candidats en tenien prou amb l'acord d'ApC, Verds i DA, però que per fer el cara a cara demanen el consentiment dels quatre partits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT