PUBLICITAT

El Modern regala un comiat de cine

  • El multisala programa el cap de setmana una marató cinèfila amb 32 títols imprescindibles de la història del setè art
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Luke Skywalker, la princesa Leia i Han Solo a La guerra de las galaxias (esquerra), i el petonàs d'Scarlett O'Hara i Rhett Butler a Lo que el viento se llevó Foto: EL PERIÒDIC

Apoteòsic, grandiós, bestial. A l'alçada dels seus 69 anys d'història. Així és la marató cinèfila que els Modern s'han muntat per al cap de setmana coincidint amb el punt final de la històrica sala, que –ja saben– tanca diumenge la paradeta per culpa de la crisi. Un festí, en fi, que ajudarà a digerir la ressaca electoral, que arrencarà divendres i que acabarà tres dies i –atenció– trenta-dues pel·lícules després. ¡I quines pel·lícules! Una selecció de les pel·lícules imprescindibles de la història del cine, des dels megaclàssics de l'era daurada de Hollywood –amb Lo que el viento se llevó al capdavant– fins a la saga galàctica de Lucas, passant pels títols emblemàtics i/o fundacionals de tots els gèneres haguts i per haver: el musical (Cantando bajo la lluvia), el terror (El diablo sobre ruedas), els dibuixos animats (Bambi), el melodrama (Memorias de África), l'aventura juvenil (Los Goonies), el gènere negre (Casablanca), el bèl·lic (Doce del patíbulo) i la ciència ficció (Alien, el octavo pasajero).

Hi ha de tot i n'hi ha molt; per a tots els paladars i per a tota la família. I a més, gratis total. Poques pegues s'hi poden posar al menú que ha preparat el Modern: els 32 títols seleccionats són joies indiscutibles del Setè Art. Si de cas, els més llepafils hi trobaran a faltar unes engrunes de western –Centauros del desierto, posem per cas– unes miques de suspense, amb algun Hitchcock per arrodonir el pastís, i un polsim més de comèdia –ens haurem de conformar amb La mujer de rojo. Però només és per rondinar i, a més, ningú no és perfecte, amb el permís de Billy Wilder.

sessions gratis, i úniques / El cartell d'aquí baix és el definitiu, amb l'única salvetat de Gilda i Toro salvaje, que es projectaran diumenge al vespre i pendents encara de confirmació. Però només un improbable daltabaix les faria saltar del programa, i el gerent dels Modern, Jordi Torres, confia a trobar-ne una còpia en DVD. Perquè, això sí, les pel·lícules es projectaran en DVD, un mal menor que no ha d'entelar un festival de cine com se'n recorden pocs al país. Per no dir cap. ¿Com s'ho farà el multisala per projectar 32 pel·lícules en tres dies? Programant-ne quatre per sessió –una a cadascuna de les quatre sales– i renovant completament la cartellera a cada sessió. No se'n repetirà cap. Cada passi és únic. I, atenció, no es reserven localitats: les entrades –gratuïtes, ja s'ha dit– s'hauran de retirar a taquilla abans de cada sessió. Sense excepcions.

El tret de sortida el donaran divendres Doce del patíbulo, Bambi, El mago de Oz i Regreso al futuro. Per cert: de la saga juvenil dirigida per Robert Zemeckis s'emetran els tres episodis. I Forrest Gump, del mateix Zemeckis. No serà l'única saga (semi)completa: també hi ha les tres primeres entregues –les clàssiques– de La guerra de las galaxias. Altres sagues que treuen la seva monumental poteta al cartell són Alien, el octavo pasajero, El Padrino I, Rocky I i En busca del arca perdida. Atenció al melodrama, que a banda de les desventures d'Scarlett O'Hara i l'odissea africana de la baronessa Blixen presenta també dues obres majors com ara Doctor Zhivago i Ghost, i atenció també a la racció quàdruple d'Spielberg, amb menció especial per a El diablo sobre ruedas, la seva primera pel·lícula de veritat. L'última sessió, diumenge a la nit amb Alien, Pretty woman, Tiburón i El retorno del Jedi. Arriben a programar The Last Picture Show i ens caiem de cul.Però n'hi ha per llepar-s'hi els dits. ¿O no?



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT