La traició d'un aliat

• La gespa juga una mala passada a la sub-21 en una cesió de Fajardo a Oliva que acaba decantant el duel

El lateral dret gal·lès Matthiews eludeix una entrada d'Armand Fajardo, ahir a l'estadi Comunal. Foto: ÀLEX LARA

El debut de la selecció sub-21 en la fase de classificació 2011-2013 no podia ser més desafortunat. La gespa de l'Estadi Comunal que acostuma ser un aliat de la tricolor ahir es va convertir en el pitjor enemic en una cesió de Fajardo a Oriol Oliva, sense cap perill, que va acabar al fons de la xarxa després de què la pilota fes un estrany quan el meta andorrà es disposava a xutar en llarg. Aquesta jugada va acabar decantant el duel davant una selecció de Gal·les que amb aquest regal que es va trobar en el minut 20 es va dedicar més a fer passar el temps que a jugar.

Per començar, però, va mostrar una imatge de superioritat, buscant de primeres el gol que sempre dóna tanta tranquil·litat. Va avisar al minut 13, amb una rematada de taló de Doble que va salvar Oliva en una jugada de gran perill, però no va entrar i Andorra es va adaptar al joc visitant, va ajuntar més les línies i Gal·les va deixar d'arribar amb perill. Fins que massa d'hora, al minut 20, el combinat britànic es va trobar amb el 0-1. Fajardo, pressionat per Jake Taylor, va cedir la pilota a Oliva que acabaria a la xarxa. Una desgraciada jugada que va amainar l'empenta visitant, vist que ja havien aconseguit l'objectiu. Abans del descans només es podria aprofitar una volea de Doble que va llepar l'escaire i en la segona part el panorama va canviar radicalment.

Andorra veia que no passava angoixa en defensa i va anar estirant les línies fins acabar dominant el partit. Com l'absoluta davant Eslovàquia, el combinat de Justo Ruíz també es va quedar ben a prop de l'empat, amb Gal·les a la defensiva en un partit que va tenir un guió similar: domini visitant d'inici, gol en la primera mitja hora i a partir de la segona part la tricolor es treu les pors de sobre i comença a creure que pot donar la sorpresa.

El cert és que la tricolor no va començar a ser perillosa fins els darrers 20 minuts. Al 73 Luigi, en molt bona posició a la frontal de l'àrea, va posar en dificultats el meta Rhyan Taylor. Poc després Roca, Vieira i Gilbert, sols al segon pal, es van molestar a la sortida d'un còrner. I al 84 va arribar l'ocasió més clara amb Guevara de protagonista, que després de seure l'últim defensor va xutar sense gaire convicció i va creuar massa la pilota. Un bon debut amargat pel resultat.