PUBLICITAT

La Comissió antidopatge crea el Grup Control 2011 per als becats

  • Els esportistes del programa ARA disposaran dels formularis per ser localitzables
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els membres de la Comissió Estatal Antidopatge amb Orona (esquerra) i Blasi (dreta) al capdavant, ahir. Foto: ÀLEX LARA

La Comissió Estatal Antidopatge es va reunir ahir a l'edifici Administratiu de Govern per posar-se al dia en un dels temes més importants en el l'esport i durant la trobada es va acordar com a punt més important la creació del Grup control 2011, adreçat als esportistes que participen en competicions internacionals d'alt nivell o el que és el mateix, els esportistes del programa ARA. «Posem en marxa els formularis per a ells, ja que han d'estar les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any localitzables. A Andorra aquesta normativa xoca amb la llibertat personal a la intimitat, per això hem creat aquests formularis», va explicar el secretari d'Esports de l'Estat i president de la Comissió, Manel Blasi.

També es va informar en la trobada de la creació del Comitè per a l'autorització per a l'ús amb finalitat terapèutiques (CAUT), i dels documents i les sol·licituds que s'utilitzen. Aquesta informació es pot trobar més detallada en la pàgina web www.esports.ad amb tot el llistat de les substàncies. La creació del CAUT respon a la necessitat de poder tramitar les autoritzacions per a l'ús amb finalitats terapèutiques deIs esportistes andorrans, complint així les disposicions establertes al Conveni internacional contra el dopatge en l'esport

Els membres de la Comissió Estatal Antidopatge han fet balanç de l'any 2010, en el qual es van realitzar 21 controls de dopatge així com una jornada de formació d'actualització de procediments en la lluita contra el dopatge.a més de planificar la tasca a fer per al 2011, any en el qual es realitzaran 40 controls.

VENDA DE SUBSTÀNCIES PROHIBIDES / Finalment, es va parlar del tema de venta de substàncies prohibides per part d'alguns establiments andorrans i es va acordar proposar una revisió del règim sancionador a les instàncies pertinents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT