PUBLICITAT

ApC proposa establir uns impostos especials que garanteixin un diferencial de preu "atractiu"

  • Nomen qualifica de "golafre" l'Estat per voler recaptar més del que seria òptim
  • El candidat demana que es garanteixi que un augment d'impostos no es traslladi als colliters de tabac
29032011_apc
Eusebi Nomen (dreta) repassa la novena entrega del seu programa al costat del número 9 de la llista, David Alonso. Foto: ANA / J. A. G.
El líder d'ApC, Eusebi Nomen, ha defensat aquest dimarts el manteniment del diferencial de preus pel que fa a la benzina, el tabac i l'alcohol i reforçar la competitivitat d'Andorra en aquest àmbit respecte als països veïns. Nomen ha denunciat que en els últims anys l'Estat "ha estat massa golafre" en aquest terreny i ha destacat que l'afany recaptatori l'han tingut tant els governs liberals com el del PS. "Han provocat la pràctica desaparició dels diferencials", ha assegurat. Des d'ApC proposa mesures que contribueixin a fixar impostos especials garantint sempre "un mínim diferencial" respecte d'altres mercats. Així mateix, també ha defensat el contracte entre pagesos i fabricants de tabac i la necessitat de no traslladar el pes dels impostos especials als pagesos. Segons ha denunciat, el PS vol eliminar aquest contracte amb l'objectiu de "fer-se amb el control d'un pastís important" que vindria donat per un sistema de subvencions.
Eusebi Nomen ha explicat que ApC creu que "s'ha de seguir una política en la que s'han de fixar uns diferencials de preus", que són aquells diferencials "atractius per als nostres consumidors". El candidat d'ApC ha dit que "per això hi ha moltes eines de fixació de preus i es tracta d'aplicar-les, que en màrqueting són perfectament conegudes". El líder d'ApC també ha insistit en que cal crear "un mecanisme àgil de fixació d'impostos" per tal de "garantir el diferencial mínim".

Nomen ha explicat que aquest dilluns es va reunir amb l'Associació de fabricants de tabac i ha constatat amb sorpresa que ApC ha estat la primera formació política que els ha demanat de reunir-se. Amb ells han compartit la preocupació pel futur del "contracte històric" entre els fabricants i els pagesos que, segons ha advertit, el PS tindria la intenció "d'eliminar" per després "decidir què dóna com a subvenció".

El líder d'ApC ha considerat que l'Estat "no s'hi ha de posar" en aquesta qüestió i que la viabilitat dels pagesos passa necessàriament pel respecte a aquest contracte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT