PUBLICITAT

Bartumeu vol un cara a cara amb Martí

  • El líder socialdemòcrata lamenta que DA no hagi acceptat la petició de dues emissores
  • El PS edita un díptic amb les "39 raons" per votar-los
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


29032011_bartumeu
El cap de llista del PS, Jaume Bartumeu, durant l'esmorzar setmanal amb la premsa. Foto: ANA / N. M.
El candidat a la reelecció com a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, ha fet aquest dimarts al matí una "petició formal de fer un debat cara a cara" amb el seu principal adversari, Toni Martí. Bartumeu assegura que diverses emissores de ràdio els han fet la demanda de trobar-se un i l'altre, però que mentre ell ha acceptat a la primera, el cap de llista de Demòcrates per Andorra ho ha refusat. És per aquest motiu que el socialdemòcrata ha fet aquesta proposta davant dels mitjans de comunicació, tot i que segons ha dit, no s'ha posat en contacte amb el candidat. A més, opina que aquest debat es pot fer "on sigui i quan sigui", en el sentit que no ha de ser necessàriament a Andorra Televisió. Bartumeu ha fet aquestes propostes durant l'esmorzar setmanal amb la premsa, on també ha presentat un díptic amb "39 raons per votar socialdemòcrata".
Bartumeu ha manifestat que el més respectuós i adequat seria que es pogués plantejar un debat a dos perquè "els ciutadans estan esperant una confrontació democràtica entre els dos candidats que tenim possibilitats de governar el país", i que és per aquest motiu que reitera la proposta a Toni Martí. Segons el socialdemòcrata ja hi ha dues emissores de ràdio que van fer la proposta d'un debat cara a cara, però "Toni Martí s'ha resistit a acceptar". Quant a si s'hauria de realitzar a la televisió pública o a alguna emissora de ràdio, Bartumeu no hi ha volgut intervenir, i ha dit que el que importa és que es faci el debat, i és igual on sigui.

Durant l'esmorzar setmanal amb la premsa, el candidat també ha presentat un tríptic amb les 39 accions que proposa el PS "per continuar el camí cap al futur", com a "raons per votar socialdemòcrata". D'entre aquestes, Bartumeu ha destacat la que fa referència a la ratificació de l'acord monetari, la que parla de l'acostament a la Unió Europea i la que resumeix la preocupació global i els valors socialdemòcrates donant garanties que es treballarà per un Estat de dret.

La primera mesura que assegura Bartumeu que tiraria endavant en començar la legislatura és la de proposar un pacte d'Estat que faci referència tant a l'embrancament amb Europa, la reforma de la Llei de la CASS, la delimitació de les competències entre el Govern i comuns i la reforma de la funció pública. Tot i així ha confirmat que pel que fa a la funció pública hi ha divergències entre DA i el PS que fan referència a la reducció de serveis o a la privatització que defensa DA.

Un altre punt que s'esmenta al tríptic del PS és el sistema de finançament dels partits polítics, i diu que "perquè la ciutadania conegui de manera clara i diàfana el sistema de finançament dels partits polítics, regularem les aportacions financeres que puguin fer-se, establint un sistema de control rigorós". En aquest sentit ha recordat que en la darrera campanya electoral "els socialdemòcrates vam ser els que globalment vam gastar menys, i que amb el resultat electoral podíem assumir directament l'abonament del cost de la campanya".

Sobre la Vall del Madriu, qüestió que no apareix al programa socialdemòcrata, Bartumeu ha explicat que el seu posicionament no ha canviat però que ho han preferit deixar de banda per la implicació que hi té el seu adversari, Toni Martí, per haver estat cònsol major d'Escaldes-Engordany. En quant s'iniciï la legislatura, però, ha assegurat que es replantejarà el pla de gestió que requereix la Unesco per no revisar la declaració de la Vall del Madriu, i si el Comú d'Escaldes-Engordany està disposat a fer les modificacions requerides.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT