PUBLICITAT

Molines Patrimonis i el grup espanyol SAR signen l'acord pel nou geriàtric

  • El centre es construirà en una parcel·la de 1.050 metres quadrats coneguda com Salita i ubicada al carrer Josep Viladomat, davant de Caldea
29032011geriatric
L'acord entre Molines Patrimonis i SAR s'ha signat aquesta setmana. Foto: EDUARD COMELLAS
Molines Patrimonis ha arribat a un acord amb SAR (Serveis Assistencials i Residencials), la plataforma espanyola de serveis d’atenció a les persones amb dependència, per la construcció d’un nou centre residencial per a la gent gran a la parròquia d’Escaldes-Engordany. En un comunicat, Molines Patrimonis explica que aquesta mateixa setmana s’ha signat el contracte entre les dues societats, que inclou també la gestió de la futura residència. Segons el calendari previst, les obres s’iniciaran abans que acabi l'anyi el centre podria entrar en funcionament a mitjans del 2013. La inversió total del centre residencial ascendeix a 10,5 milions d'euros.
El centre es construirà en una parcel·la de 1.050 metres quadrats propietat de Molines Patrimonis, coneguda com Salita i ubicada al carrer Josep Viladomat, davant de Caldea. Això ha estat possible gràcies a l’acord aconseguit amb el Comú d’Escaldes-Engordany, que ha permès materialitzar la cessió urbanística de forma menys gravosa.

El centre, d’uns 7.500 metres quadrats, tindrà una capacitat per a 140 places residencials i 20 més de centre de dia. S’estructurarà en diferents unitats de convivència per poder oferir el servei especialitzat més adequat a cada resident, segons les seves necessitats i els seus diferents nivells de dependència, tant física com cognitiva.

La posada en marxa d’aquest nou centre residencial a Escaldes-Engordany significarà també la creació de vuitanta llocs de treball fixos i qualificats entre metges, infermeres, auxiliars de geriatria, psicòlegs, fisioterapeutes, personal administratiu o de manteniment i neteja entre altres.

SAR compta amb una amplia plataforma de serveis especialitzats en l’atenció a les persones de tots els nivells de dependència, tant en centres residencials, centres de dia, teleassistència així com serveis domiciliaris en tot el territori espanyol. Al 2010, va atendre a 130.000 persones i la seva plantilla està formada per més de 6.500 professionals. A finals de l’any passat va anunciar l’adquisició d’una altra plataforma de serveis a la dependència, Quavitae, que li suposarà doblar la seva dimensió. Aquest any, la companyia tindrà 12.000 treballadors, oferirà més de 10.500 places repartides en 49 centres residencials, 10 centres d’atenció a la discapacitat, 54 centres de dia i 3 complexes d’habitatges amb serveis.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT