PUBLICITAT

El nombre d'accidents a pistes disminueix un 2% en la temporada 2009-2010

  • La proporció d'accidentats en relació al nombre d'esquiadors va augmentar un 6%
  • Els joves de fins a 35 són els que més lesions pateixen
30032011pistes
Un grup d'esquiadors a les pistes de Grandvalira. Foto: TONY LARA
L'índex d'accidentalitat a les pistes d'esquí va augmentar un 6% durant la temporada 2009-2010. Segons les dades facilitades pel Govern a través d'un comunicat, la mitjana va ser de 0,51 accidents per cada 1.000 passatges davant dels 0,48 de la temporada anterior. El comunicat apunta que el fet que aquest augment de l’índex està motivat perquè el descens del nombre d’accidentats va ser inferior al descens del volum de passatges de la temporada. De tota manera, el Govern explica que tot i aquest creixement, l’índex d'accidentalitat és el segon més baix de totes les temporades analitzades.

Els resultats de l’estudi d’accidentalitat posen en relleu que es van registrar 10.755 incidents a les pistes d’esquí durant la temporada 2009/2010, el que suposa una disminució del 2% respecte a la temporada anterior quan es van comptabilitzar 11.027 incidents.

El segment d’edat de major accidentalitat és el de 26 a 35 anys, que representa el 25% dels accidentats seguit del segment d’edat de 18 a 25 anys amb un 19%. Les caigudes són la principal causa d’accident, amb un 84% (4 punts més). A continuació, se situen les col·lisions entre esquiadors, amb un 6% (1 punt menys).

Pel que fa a localització de les lesions, el genoll és la part del cos més afectada, amb un 25% dels casos, seguit de la mà o el canell amb un 12% dels casos. D'altra banda, el Govern assenyala que continua frenant-se la tendència creixent dels surfistes accidentats, que són els perfils d’esquiadors amb major gravetat en les lesions, ja que representen el 22% dels accidentats, un punt menys que la temporada 2008/2009.

Una de les dades positives de l’estudi dels accidentats continua sent l’augment de la proporció d’esquiadors que utilitzen el casc, especialment en els infants, que permet disminuir considerablement, en nombre i en gravetat, els traumatismes cranials. El 32% dels accidentats duen casc, cinc punts més que la temporada passada.

Finalment, el comunicat assenyala que els grups d’alta accidentalitat estan clarament associats a perfils d’esquiadors de nacionalitat més llunyanes (anglesos i portuguesos), amb un nivell debutant o mig i poca condició física.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT