PUBLICITAT

Els Verds volen corregir la situació «precària» dels docents eventuals

  • Proposen edictes perquè els professors sense plaça puguin presentar-se a oposicions
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els candidats Antoni Torres, Joel Samper i Oliver Valero amb altres membres dels Verds, ahir davant la UdA. Foto: TONY LARA

Els Verds d’Andorra es van reunir ahir davant de la Universitat d’Andorra (UdA) a Sant Julià de Lòria, per explicar les seves propostes en educació.
La formació considera que s’ha de treballar perquè la crisi no arribi a les escoles ni als alumnes, ja que segons va dir el candidat número vuit a la llista nacional, Toni Torres, «qualsevol diner que s’inverteixi en educació sempre és una inversió de futur». Per aquest motiu els ecosocialistes volen incentivar l’educació amb una sèrie de propostes. Entre elles, Torres en va voler destacar la formació, i va assegurar que cal lluitar perquè tots els nens i nenes acabin satisfactòriament l’ensenyança obligatòria i obtinguin el graduat escolar.
Segons Torres la millor manera de fer-ho és detectar per quins motius els alumnes no arriben a obtenir el graduat mitjançant els diversos ministeris, agents socials, comuns, etcètera, i vetllar perquè l’obtinguin.
D’altra banda, la formació va assenyalar que tots els alumnes que acabin l’ensenyança obligatòria i vulguin continuar els estudis puguin fer-ho sense que sigui un impediment els mitjans econòmics dels quals disposin. Per aquest motiu, van proposar que s’han d’augmentar les beques i ajuts pels estudiants que vulguin accedir a una educació superior.
Torres va recordar que les escoles congregacionals estan  subvencionades íntegrament pel Govern. Per tant, des de la formació consideren que hi hauria d’haver un conveni amb les diverses escoles, ja que «malgrat que tenim un mandat del Consell General sobre que cal fer un conveni per establir quina relació hi ha entre aquestes escoles i el Govern, mai s’ha fet i pensem que ja és hora, que les coses quedin clares»  va dir Torres.
D’altra banda, consideren que en l’àmbit educatiu hi ha escoles amb un nombre de docents eventuals molt gran que es troben en una situació precària, ja que no tenen els mateixos drets que els funcionaris i això «s’ha de corregir». Segons els Verds, aquesta situació crea inseguretat a les escoles perquè no hi ha manera de consolidar els claustres de professors i això perjudica a la resta de docents i als alumnes. Per tant, demanen que haurien de sortir edictes públics perquè els eventuals que ho desitgin puguin presentar-se  a les oposicions. Al mateix temps va recordar que al Principat hi ha el doble d’eventuals que en altres països europeus.

CONVENIS / Finalment, en l’àmbit de la Formació Professional i altres estudis superiors, Torres va ressaltar que s’ha de lluitar perquè hi hagi convenis amb els estats veïns perquè així les titulacions andorranes es podrien convalidar. 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT