PUBLICITAT

Habitatge, treball i educació, eixos del debat dels joves d'Encamp

  • Els partits coincideixen en fomentar i homologar la formació professional
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El debat organitzar al Punt d'Informació Juvenil d'Encamp, ahir. Foto: ANA / N. S.

Una trentena de joves van assistir ahir al debat entre els diversos candidats que es van reunir al Punt d'Informació Juvenil d'Encamp. Segons va informar l'ANA, els quatre candidats representants de les diferents formacions van discutir sobre la necessitat de donar més facilitats a l'accés a l'habitatge. Josep Maria Marot (UP-DA) va dir que els comuns del PS han impulsat habitatge protegida però que els primers llogaters tenien un poder adquisitiu alt. Per la seva part, Jael Pozo (Verds) va explicar que els edificis de caire protegit acaben creant «una espècie» de guetos. Per evitar-ho la seva formació proposa que se cedeixi el 20% de la promoció privada als pisos socials. La representant d'APC, Beatriu Escudero, va assegurar que el Govern «no pot deixar que persones amb sous alts» entri a aquest tipus d'habitatge, mentre Eluska Galdós (PS) va afirmar que aquests pisos s'han hagut de crear perquè «en l'etapa liberal es va especular».

Les beques per a l'estudi també han estat tema de debat entre els joves polítics. Galdós (PS) va recordar que el Govern no havia tingut un pressupost per tal de millorar aquest tipus d'ajudes. Un argument que el cap de llista d'UP-DA que estava entre el públic, Carles Ensenyat, va rebatre assegurant que el Consell General havia aprovat tots els crèdits extraordinaris referents a l'educació. D'altra banda, els quatre representants dels partits es van posar d'acord en què s'ha d'impulsar la Formació Professional i s'ha d'aconseguir que aquest tipus d'ensenyament es pugui homologar amb l'exterior. A més, Pozo va assegurar que s'ha de resoldre la problemàtica dels estudiants de més de 25 anys sense CASS, una proposta que ha rebut l'assentiment de tots els presents.

D'altra banda, Galdós va indicar que s'està treballant per millorar el Servei d'Ocupació hi ha assegura que les mancances d'aquest ens han estat heretades. D'altra banda, Marot va indicar que s'hauria d'incloure un orientador i implementar més cursos de formació i reciclatge. Per la seva part, Pozo va assegurar que cal una reforma de fons a més de millorar-ne l'administració implementant més tràmits a través d'Internet i agilitzant la burocràcia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT