PUBLICITAT

Duplicitat de llicència

  • Orosa ha jugat amb l'Encamp i el Castellciutat alhora i el Casa Benfica el delata impugnant el partit
RAFA MORA I IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Orosa (de blau), amb la pilota en una imatge d'arxiu al camp d'Aixovall. Foto: HATTRICK-AND / XAVI CANAL

El Bar la Fira d'Andorra va impugnar el partit del darrer 3 de març que va perdre contra l'Encamp (4-1) corresponent a la cinquena jornada del play-off pel descens alegant duplicitat de fitxa del jugador Fernando Meilan, conegut en el món del futbol com Tano Orosa. Segons publica la web hattrick-and.com el jugador encampadà ha estat jugant durant dos anys amb el penúltim classificat de la Primera Divisió Nacional alhora que ho feia amb el Castellciutat del grup 14 de la Segona Territorial de Lleida, cosa per la qual ha infringit la normativa de la UEFA.

Aquest rotatiu va intentar posar-se en contacte amb Orosa sense èxit durant tot el dia d'ahir però segons va admetre Orosa a hattrick-and «cap de les dues entitats estava al corrent de la meva situació». El jugador es va excusar explicant: «Vaig signar amb ells perquè Paco Toscano estava d'entrenador [després de dirigir l'Encamp la temporada anterior, la 2008-2009], i no tinc 18 anys amb una carrera per endavant; només vull jugar per passar l'estona. Per la feina no podia fer tota la temporada amb l'Encamp i em va sorgir aquesta oportunitat... mai vaig arribar a pensar que podria passar això».

EL COMITÈ ACTUARÀ EN BREU / Arran de la impugnació del partit reclamada pel Casa Benfica el Comitè de Competició s'ha posat mans a l'obra per investigar el cas i dictarà sentència en els pròxims dies, però tot i així fons internes de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) asseguren que des del 2004 que el jugador es va fer la llicència federativa al Principat té tots els papers en regla i on està complint les irregularitats és a Espanya. En resum, que el trànsfer d'Orosa és a Andorra i l'Encamp no és culpable de res.

En la mateixa línia de la FAF va mostrar-se el president de l'Encamp, Lluís Goñi: «Mai ens ha demanat cap trànsfer d'ell un equip forani i nosaltres el tenim a la disciplina del primer equip des del 2007 de manera legal», va assenyalar. I Orosa havia de fer una declaració jurada per entregar juntament amb la documentació i el certificat mèdic a la Federació Catalana de Futbol (FCF) que, ho hagi fet o no –això no s'ha pogut confirmar–, va ser acceptat.

En qualsevol cas el president de l'Encamp va indicar que el jugador «està apartat de moment» de la disciplina de l'equip «tot i que no podem acusar-lo de res encara, fins que el Comitè no es pronuncïi» i també va voler dedicar unes paraules per al Casa Benfica: «No sabem perquè ens ha impugnat el partit; no hem comès cap alineació indeguda ja que aquí a Andorra tot està en regla, Orosa té fitxa. Crec que aquest club no ha estat honest ja que vol treure tres punts al despatx que no ha pogut aconseguir al camp i tampoc no afectaria en la classificació final».

La FCF, AL CORRENT DE TOT / La Federació Catalana de Futbol (FCF) està al corrent del cas a instàncies de l'entitat que presideix Toni Giribet, la qual li va explicar el cas d'Orosa per via telefònica. Josep Varela, responsable de llicències de l'entitat catalana, va confirmar ahir a aquest rotatiu que el Castellciutat ja està informat que el jugador no pot continuar jugant amb ells i que se li ha retirat la llicència de la Catalana: «Fernando José Meilan Orosa no té el trànsfer amb nosaltres sinó que el té amb Andorra, i per tant només pot jugar a Andorra i no amb el Castellciutat».

Així mateix, preguntat si la Federació catalana té controlats alguns possibles casos més de duplicitat de fitxes vinculats amb el futbol andorrà, Varela va ser clar: «No ens consta que hi hagi més».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT