PUBLICITAT

La FAB tanca un conveni de col·laboració amb la francesa

  • El president de la FIBA actua d'intermediari i l'objectiu és pujar les llicències
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Fernández (dreta), Mainini (centre) i la traductora que acompanyava el president de la FIBA, ahir al Casal. Foto: FAB

El president de la Federació Internacional de Bbàsquet (FIBA), Yvan Mainini, ha vingut al Principat acompanyat per un grup de directius de la Federació Francesa (FFBB) de la que va ser president 18 anys, abans d'accedir al càrrec que ocupa actualment. L'objectiu de la visita no és un altre que aprofondir en les negociacions entre l'entitat del país veí i la Federació Andorana (FAB) per tancar acords de col·laboració en diferents àmbits com ara l'arbitratge, el minibasquet, la formació d'entrenadors o l'esport escolar entre altres. Segons va assegurar Mainini ahir al Casal de l'Esport el conveni de col·laboració ja és un fet: «La FAB ha de tenir una base sòlida i avançar adequadament. Volem que augmentin les llicències federatives del bàsquet i pretenem també que es practiqui a nivell social», va assegurar.

Mainini va deixar clar que la importància de les federacions no s'ha de mesurar pel tamany ni pels resultats que pugui aconseguir, sino per l'impacte social i per la qualitat del seus projectes. Per això creu que el Principat pot millorar molt en aquest aspecte, sobretot potenciant l'esport de la cistella als col·legis: «A França la Federació treballa amb 7.000 escoles de les prop de 60.000 que hi han però no pot ser la mateixa experiència aquí; s'ha de crear una cultura a Andorra per poder construir coses viables».

ELS DINERS, PROBLEMA SECUNDARI / Segons Mainini abans de parlar de problemes econòmics «s'ha de fer sobre el número de practicants federats», va indicar deixant entreveure que aquesta és l'arrel del problema.

D'altra banda va incidir en la importància de convalidar les diplomatures amb Espanya perquè els títols dels entrenadors o àrbitres d'Andorra puguin servir també a França i Espanya gràcies a aquest projecte.

D'altres iniciatives que poden beneficiar Andorra en aquest conveni és la participació en competicions al país veí del nord, com per exemple una festa del bàsquet que es celebra al Comité Migdia Pirineus. Quant a la FIBA, el president va dir que en breu es llençarà una nova iniciativa de crear un 3x3 popular a nivell mundial i a través de la pàgina web, creant una mena de rànquing.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT