PUBLICITAT

Els Verds volen acabar amb la precarietat laboral dels docents eventuals

  • Torres afirma que calen solucions perquè tots els nens acabin satisfactòriament l'ensenyament obligatori i obtinguin el graduat escolar
28032011-verds
Torres (esquerra) amb altres membres dels Verds, davant la Universitat.. Foto: TONY LARA
Els Verds d'Andorra han assegurat aquest dilluns a la tarda que la situació precària dels docents de les escoles del país, amb un elevat nombre d'eventuals, és una qüestió que s'ha de corregir. El número vuit de la llista dels Verds, Toni Torres, ha explicat que l'elevat nombre d'eventuals "implica que ells estan en una situació laboral precària perquè no tenen els mateixos drets que els funcionaris". També ha dit que la situació fa que "es creï una inseguretat a les escoles perquè no hi ha manera de consolidar els claustres" i això "perjudica a la resta de professionals i sobretot als nens".
Els Verds han presentat les seves propostes en educació aquest dilluns davant de la Universitat d'Andorra (UdA) a Sant Julià de Lòria. Torres ha subratllat que els Verds, malgrat que "vivim uns temps de crisi", aquest context econòmic "no pot afectar de cap manera l'educació" ja que, segons ha afirmat, "qualsevol diner invertit en educació sempre és una inversió de futur". En aquest sentit, ha dit que la seva formació treballarà "perquè la crisi no arribi a les escoles ni als nostres nens".

Els Verds també han volgut advertir que calen solucions "perquè tots els nostres nens i nenes acabi satisfactòriament l'ensenyament obligatori i obtinguin el graduat escolar". Torres ha manifestat que s'han de detectar abans les causes que fan que alguns nens no acabin d'aconseguir el graduat. "Hem de posar en relació tots els agents socials, ministeris, comuns, associacions de pares, de tal manera que entre tots vetllem perquè els nens obtinguin el graduat escolar", ha afirmat.

Un altra aspecte que els Verds consideren que cal abordar és "la millora del sistema de beques i ajuts" perquè les persones que acaben els estudis obligatoris i volen seguir estudiant no trobin en les dificultats econòmiques una trava.

La formació ecosocialista ha dit que també cal tractar la qüestió de les escoles congregacionals del país. "Sabem que les escoles congregacionals són subvencionades íntegrament pel Govern, però, malgrat que tenim un mandat del Consell General sobre que cal fer un conveni per establir quina relació hi ha entre aquestes escoles i el Govern, mai s'ha fet i pensem que ja és hora, que les coses quedin clares", ha dit Torres.

Finalment, quant a educació, els Verds també han assenyalat que s'ha de "lluitar perquè hi hagi bons convenis amb els estats veïns i qualsevol titulació d'Andorra serveixi als estats veïns i, si és possible, més enllà".

D'altra banda, el número sis de la llista dels Verds, Joel Samper, ha explicat que aquest dilluns al matí s'ha reunit amb membres de l'Associació de Gestors de Residus i amb l'Associació de Transportistes i Carburants i, entre altres punts tractats, ha dit que des de la formació es proposa potenciar el transport públic i la creació d'un consorci que congregui agents públics i privats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT