PUBLICITAT

Barcia presenta una campanya sobre com circular a les rotondes per fer front a l'alta sinistralitat

  • Pretén sensibilitzar a la població de la necessitat de cedir el pas i posar els intermitents per evitar un o dos accidents que es registren per setmana
28032011_barcia
El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, i el director del departament de Mobilitat i Explotació de carreteres, Ramon Reguant, han presentat aquest dilluns la campanya sobre rotondes. Foto: ANA

El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, ha presentat aquest dilluns una campanya sobre com circular a les rotondes, després de constatar que aquestes construccions viàries són escenari d'un "índex de sinistralitat alt", tot i que no ha concretat les xifres. La campanya pretén sensibilitzar a la població de la necessitat de cedir el pas i posar els intermitents, tenint en compte que "la cultura de rotondes és recent" i els conductors de mitjana edat no van aprendre com circular-hi. El ministre ha dit que es registren un o dos accidents per setmana en punts rodons que, sortosament són lleus, però que podrien ser greus, sobretot si es tracta de xocs contra les portes davanteres. Barcia ha dit que la rotonda més perillosa i que registra més accidents és la del Km 0, perquè és molt transitada, està situada en una pendent, i no té visibilitat. Per aquest motiu, ha dit que el Ministeri té la intenció de rebaixar-la pròximament.

Gerard Barcia ha assegurat que les rotondes del país registren petits accidents de manera molt freqüent a causa de la inatenció o la manca de coneixement dels conductors. Per aquest motiu, el Govern ha editat uns díptics que es repartiran pels comuns, pels edificis del Govern i per les autoescoles, que expliquen com informar adequadament de les maniobres que es fan a les rotondes.

Barcia també ha dit que la intenció és anar construint més rotondes perquè és una eina que dinamitza la circulació i és menys perillosa sempre i quan s'utilitzi bé. En aquest sentit, ha recordat que actualment hi ha algunes rotondes de prova com és la de Ransol, la de l'entrada de Canillo, i la de la Cortinada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT