PUBLICITAT

Fotografies de Claverol rebran els votants de la capital

  • El Comú repetirà l'experiència de dos anys enrere i també mostrarà l'urna del 1933
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'urna del 1933 ja va ser exposada en les eleccions del 2009 Foto: TONY LARA

Amb el lema L'Àgora del poble: per una nova paideia, el Centre de Congressos d'Andorra la Vella tornarà a ser el 3 d'abril el col·legi electoral de la capital. Lluny de ser una instal·lació on només es pugui anar a votar, el Comú repetirà l'experiència de fa dos anys i que tan bona acollida va tenir entre els electors que van desplaçar-se a exercir el vot.

L'àgora era la plaça pública dels grecs, el centre neuràlgic de l'activitat comercial, cultural i política. De fet, allí s'hi realitzaven les assemblees de ciutadans. La paideia és la base de l'educació humanista per instruir la persona en els deures cívics. Unint les dues paraules en una frase L'àgora del poble: per una nova paideia acaba sent tota una declaració de principis.

Amb aquesta filosofia el Comú de la capital encara la jornada electoral del proper 3 d'abril i els electors que es desplacin per anar a votar al Centre de Congressos no es trobaran una sala freda, amb les cabines, les paperetes i les urnes, a part dels polítics, sinó una ambientació pròpia de les grans ocasions, segons informava l'ANA.

L'Àgora del poble: per una nova paideia estarà presidida de nou per la urna històrica que es va fer servir per al sufragi universal del 17 de setembre del 1933, i que normalment està ubicada al despatx oficial de la cònsol major i que és motiu d'orgull davant de les visites oficials. I una vegada més, en col·laboració amb la Fundació Claverol, el vestíbul principal del Centre de Congressos aplegarà una exposició de 22 fotografies de Valentí Claverol perquè el votant, abans o després de dipositar la papereta, pugui gaudir-ne.

Són fotografies fetes entre el 1932 i el 1967, cedides expressament per la Fundació Claverol, i on s'hi podrà veure un recorregut per la parròquia d'Andorra la Vella centrat sobretot en la plaça Príncep Benlloch, la històrica àgora de la capital. De les fotografies exposades en destacaran dues de dos metres a les sales on hi haurà les urnes que corresponen, una a la famosa imatge de l'autobús d'excursions a la plaça Príncep Benlloch, i l'altra a la fotografia de grup de nenes estudiants a les monges.

Aquesta iniciativa és una col·laboració entre el Comú i la Fundació que a més, a l'igual que les darreres eleccions, comptarà amb un audiovisual d'imatges de la parròquia que s'anirà retransmetent. El director general de la Fundació Claverol, David Claverol, va destacar que «no hem hagut de canviar massa res respecte el 2009 donada la gran acceptació que va tenir».

Claverol va afegir que per a la Fundació «és un plaer tornar a col·laborar amb una institució com el Comú d'Andorra la Vella. Aquesta va ser sempre la parròquia de residència del meu avi i a la qual sempre hi havia tingut un lligam molt fort, com ho demostra l'ampli fons documental que va acumular».

La distribució de l'espai del col·legi electoral es completa amb dues sales de votacions classificades alfabèticament per als electors, un sala de recompte, una de premsa, i un vestíbul d'entrada a les sales de votacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT