PUBLICITAT

Càstig per mal comportament

  • Una sentència nega a Mesa i un altre intern poder beneficiar-se de l'indult de Sarkozy
C. G.
ANDORRA LA VELLA

La mesura de gràcia aprovada després de la visita al país del copríncep francès, Nicolas Sarkozy, aquest estiu, ha buidat d'una manera considerable les celes de la Comella. La petició d'indult es va fer efectiva a la diada de Meritxell, i des de llavors 15 interns del centre han pogut acollir-se a la mesura i sortir abans del previst. L'indult implicava la rebaixa de vuit mesos en les penes, a excepció d'alguns delictes considerats de rang major.

Un dels factibles beneficiaris de l'indult era Antoni Mesa, condemnat per diversos fets, el primer del qual una violació al 2003. La seva condemna expirava al març del 2013. Però Mesa s'ha quedat sense la mesura de gràcia. El motiu: mal comportament al centre.

Els reclús s'ho hauria pensat dos cops possiblement abans d'actuar fora de les normes de comportament si hagués tingut coneixement de l'arribada de la mesura de gràcia. Segons indica la sentència del Tribunal Superior (i que recolza la del de Corts), Mesa ha realitzat diversos incidents durant la condemna com «tres incompliments d'horari, reingressos al centre amb símptomes d'embriaguesa, orinar al costat dels vidres de les portes de l'entrada de visita, protagonitzar insults als funcionaris del Centre; intentar introduir una substància estupefaent i amenaces als agents». I sense oblidar la fugida del 2009 sota règim penitenciari.

Hi ha un segon pres que tampoc s'ha pogut adherir a la mesura de gràcia, i també tot i recórrer a la Justícia. Segons dicta la sentència, es deu al fet que ha estat traslladat a un centre d'Espanya, «motiu pel qual la competència per l'execució de la pena correspon a l'estat espanyol».

En fi, els tocarà esperar una altre visita d'un Copríncep francès. I en el cas de Mesa, evidentment, portar-se millor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT