PUBLICITAT

Els Verds aposten per un institut andorrà de l'energia

  • Pensen en una agència de l'aigua amb programes per protegir rius, llacs i aqüífers
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Els candidats Jael Pozo, Joel Samper i Josep Mas, ahir al llac d'Engolasters Foto: ANA / A. R.

Els Verds d'Andorra es van desplaçar ahir al matí fins el llac d'Engolasters per explicar les seves propostes en matèria energètica. D'una banda, volen la creació d'un institut de l'energia, i de l'altra la creació d'una agència andorrana de l'aigua, així com programes específics de protecció dels rius, llacs i aqüífers.

Els Verds d'Andorra van presentar el model energètic pel qual aposta la seva candidatura. D'entrada volen la creació de l'Institut andorrà de l'energia que s'ha d'encarregar d'elaborar un marc regulador, legislacions, mapes energètics i fixar les tarifes.

Segons el candidat número sis a la llista nacional dels Verds, Joel Samper, el model energètic que defensa la seva candidatura té com a objectius garantir la qualitat del subministrament, establir un model competitiu econòmicament i amb menys dependència de l'exterior, incrementar el pes de les energies renovables i millorar l'eficiència en la utilització de l'energia.

Per la seva banda, la candidata número quatre, Jael Pozo, va reiterar durant l'acte d'ahir l'objectiu de la seva formació de crear una agència andorrana de l'aigua així com una llei d'aigües per a la protecció dels rius, aqüífers i llacs amb mesures específiques d'estalvi, reutilització, protecció i prevenció de la contaminació.

Per altra part, els Verds d'Andorra van participar ahir en un recital de música a la sala de la Fada Ignorant, en què es van poder escoltar les lletres de cantautors de cançó protesta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT