PUBLICITAT

Encamp uneix el cadastre, el POUP i el pla viari en una eina

  • L'aplicació serà d'ús particular i comunal i es podrà accedir per la web del comú
P. G.
ENCAMP

Periodic
Vista general d'Encamp Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Encamp té previst presentar aquesta setmana una eina informàtica que uneix el cadastre, el Pla d'Ordenament Urbanístic Parroquial (POUP) i el pla viari. Aquesta aplicació, única al país, servirà per ajustar més els plans urbanístics i les unitats d'actuació.

«Es tracta de superposar aquests tres elements, amb tots els carrers, i carreteres de la parròquia, els difernts plans urbanístcis i el cadastres», va eplicar el cònsol encampadà, Miquel Alís. El màxim mandatari comunal va remarcar que Encamp és la primera parròquia que disposa del cadastre i que aquesta eina informàtica tindrà diferents usos tant per a particulars com per al Comú i es podrà accedir a partir de la web de la corporació local.

El Comú d'Encamp ha estat la primera administració que es va dotar d'un sistema informàtic de gestió cadastral basat en sistemes d'informació geogràfica i tecnologia. El febrer de l'any passat el Comú va presentar el primer registre modern de cadastre. Aquest cadastre va costar tres milions d'euros a les arques comunals.

EL VIAL SENSE PRESSUPOST / El vial d'enllaç d'Encamp no té pressupost per acabar-se. Així ho va explicar el cònsol encampadà, que va remarcar que les dues rotondes que estan construint-se, una al centre de la parròquia i l'altra a la carretera de desviació, es preveu s'acabaran en un termini de mig any. Però la partida pressupostària destinada a aquesta infraestructura viària és insuficient i faltarà la construcció en si del mateix vial que haurà d'esperar a l'aprovació d'un crèdit extraordinari, segons va explicar el cònsol d'Encamp. Les obres de les rotondes, ja iniciades, segueixen els terminis marcats i es preveu que al setembre estiguin construïdes. Aquest vial unirà la carretera de desviació de la parròquia amb el nucli urbà de la localitat. Una infraestructura que des del Comú consideren necessària per comunicar millor el centre del poble amb la carretera General 2.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT