Remuntar i no sentenciar es paga

• El VPC aixeca un 0-12, passa a dominar 23-12, al final acaba cedint i perd el lideratge en l'última jornada

Barkalaia (al centre) enfonsat després del partit per l'últim cop de càstic que va fallar, amb el president Ginesta animant-lo i Abelló a l'esquerra, ahir. Foto: TONY LARA

El VPC i el Sor Agout van protagonitzar, per sobre de tota rivalitat, un partidàs en la darrera jornada de la fase regular a Honor. L'enfrontament entre el primer i el segon classificat, però, no va tenir un final feliç per a la parròquia tricolor ja que el VPC va acabar perdent 23-24 i conseqüentment la primera posició del grup 2. Barkalaia va tenir la victòria a l'abast en l'última acció però va fallar un cop de càstig centrat des de 22 metres. Els nervis el van trair però les conseqüències de finalitzar segons són pràcticament les mateixes. Tant Sor Agout com VPC iniciaran el Campionat del Comitè Migdia Pirineus d'aquí a dues setmanes en els quarts de final i només el campió pujarà a la Tercera Federal.

0-12 EN UN OBRIR I TANCAR D'ULLS / Quan el VPC es va adonar que el partit havia començat ja perdia 0-12. En cinc minuts el Sor Agout, que havia sortit a totes, ja havia aconseguit dos assaijos de Barthas i Cyril Caballero, una d'elles transformada per l'ahir impiradíssim xutador Ceresoli que acabaria sent decisiu amb els peus en la derrota del VPC.

La reacció del VPC va ser immediata –o tardana– i Mckendry es va quedar a només un metre de fer l'assaig. La defensa del Sor Agout s'havia d'aplicar a fons i Escolano va veure una groga al minut 12 que deixava el seu equip en inferioritat i que provocava un cop de càstic que Barkalaia va transfomar (3-12).

El vendaval tricolor va continuar amb una internada de Magallon entre la defensa arrencant des de la posició de tanca que va acabar en cop de càstic. El xutador georgià del VPC no va encertar entre els pals. El Sor Agout no podia aturar les temptatives dels de Broad amb un home menys i va anar endurint el joc però no va poder evitar. Al minut 22 Barkalaia va xutar al racó i el VPC, atacant en grup, va acabar l'acció amb èxit mitjançant Mckendry (8-12).

Quan el Sor Agout va recuperar el jugador sancionat la balança es va equilibrar fins que Gagnidze va veure una groga al minut 37 i es va girar la truita; el VPC, però, va saber patir i va resistir totes les amenaces ofensives visitants fins el descans.

I després de la pausa l'equip de Broad va sortir al camp mentalitzadíssim per acabar de neutralitzar el desavantatge. Durant un quart d'hora va jugar com un autèntic equip, impecable en defensa i movent amb rapidesa i criteri l'oval.

MAGALLON, UN MALDECAP / Barkalaia va encertar amb un cop de càstic fàcil per fer l'11-12 en el cinquè minut i al 49 Magallon va obrar la remuntada amb un assaig que culminava una gran combinació d'equip iniciant la jugada des del mig del camp. De nou el tanca tricolor, en una exhibició de potència i velocitat, va creuar tot el camp per fer el 23-12 al minut 56.

Semblava que el Sor Agout estava enfonsat; havia encaixat 23 punts seguits i anava penya-segat avall però va tenir una capacitat de reacció lloable que explica perquè ha estat el gran rival del VPC en aquesta lliga.

Si portava mitja hora cedint l'oval, va passar a voler tenir-lo i el va saber utilitzar. El VPC, molt disciplinat en defensa, va aturar tots els intents de marca visitants que sempre buscaven per la banda dreta dels de Broad. Una vegada i una altra, sempre pel mateix costat. I no van trobar cap forat per fer marca, però a base de cops de càstic va obrar l'impossible. Ceresoli va xutar amb èxit els quatre que va tenir i el Sor Agout es va posar per davant a falta de dos minuts. El VPC jugava contra el temps i va forçar el cop de càstic que Barkalaia va fallar en el descompte, però aquesta desfeta encara té remei.