PUBLICITAT

Els Verds volen «donar vida» a les parròquies flexibilitzant els horaris

  • Els ecosocialistes defensen que la ciutadania hauria de referendar alguns projectes d'infraestructura
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Isabel Lozano i Antònia Escoda visiten ahir la gossera oficial Foto: ANA / A. R.

La candidatura dels Verds va exposar ahir la seva idea de parroquialisme. Aquesta idea passa per parròquies «vives» i no «dormitoris», com la formació ecosocialista tem que està passant. Per aconseguir-ho, proposen flexibilitzar els horaris comercials per tal que els seus residents hi puguin fer les seves compres. Segons va exposar la candidata a cap de Govern, Isabel Lozano, es tracta que a les parròquies altes els comerços que ho vulguin facin un horari diferenciat del que hi ha a Andorra la Vella o a Escaldes-Engordany, i així fomentar que els treballadors de la vall central però que resideixen en d'altres parròquies puguin fer vida i les seves compres a la població de residència. Per exemple, que els comerços familiars puguin tancar una mica més tard que no ho fan a la capital, i així afavorir la vida a la parròquia. Això sí, també haurien d'obrir més tard per mantenir un equilibri i no vulnerar la legislació laboral.

En la mateixa línia, Lozano va exposar que cal afavorir que els professionals liberals també s'instal·lin per tot el territori, per tal que l'oferta de serveis sigui diversa i no sigui necessari desplaçar-se per solventar les diferents qüestions. La cap de llista de la formació ecosocialista va posar l'exemple de la Massana, on «qualsevol servei hi és», un fet que considera «molt positiu».

Per Lozano, la flexibilització dels horaris comercials permetria que els comerços estiguessin «vius» i d'aquesta manera es podrien generar llocs de treball. És una manera, també de reactivar l'economia.

Aprofundir en la democràcia/ D'altra banda, la candidata a cap de Govern per la formació ecosocialista va reivindicar un aprofundiment en l'exercici de la democràcia. Al seu entendre, la decisió de si és necessària una infraestructura determinada o no hauria de recaure en la ciutadania. D'aquesta manera, proposa que es faci un referèndum per veure si la població vol o no un vial a la Massana, per exemple.

Amb consultes populars per fomentar la participació en la presa de decisions, Lozano també creu que es contribuïria a una major dinamització de la vida als pobles del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT