PUBLICITAT

El 25 per cent de la població pateix algun tipus d'al·lèrgia

  • L'avanç en els tractaments mèdics millora la qualitat de vida dels pacients
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sílvia Sistere, Javier Boné, María Josep Rosselló i Toni Davi, ahir en la conferència de Crèdit Foto: EL PERIÒDIC

Els especialistes que van participar ahir e en les segones Jornades sobre l'Al·lèrgia a Andorra van destacar que l'evolució que s'ha vist en els últims anys en els tractaments per al pacients d'al·lèrgia han fet millorar notablement la qualitat de vida d'aquests. A Andorra un de cada quatre ciutadans pateix al·lèrgia, segons va informar ATV. Tal i com va explicar l'al·lergòleg de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, Santiago Nevot, els tractaments mèdics en aquest àmbit han evolucionat molt, i com a exemple va posar l'asma greu, que tradicionalment s'havia tractat amb medicaments molt forts com la cortisona, i avui dia es treballa amb anticossos monoclonals. En aquest sentit, les vacunes també han avançat i són molt més variades i específiques, segons informa l'ANA.

No tan sols les millores són en l'àmbit dels tractaments sinó que també hi ha molts avenços en la diagnosi. Laia Ferré, al·lergòloga d'Althaia a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, va explicar que, a nivell d'al·lèrgies alimentàries, amb la diagnosi precoç es poden detectar les proteïnes que causen al·lèrgies al pacient i d'aquesta manera el tractament o la vacuna que es donarà serà més acurada i precisa.

Ferré va avançar que en els pròxims anys es veuran canvis i millores gràcies a tècniques que fan servir la biologia mol·lecular. Sobre l'increment de persones amb al·lèrgiques, ha avançat que les previsions indiquen que d'aquí a uns anys el nombre de pacients augmenti molt, al voltant d'un 30%, ha dit.

De la seva banda, Javier Boné, coordinador de la Unitat d'Al·lèrgia Pediàtrica de l'Hospital Infantil Universitari Miguel Servet de Saragossa, ha indicat que tradicionalment els pacients sempre havien evitat els aliments que els havien causat al·lèrgia, però aquesta tendència està canviant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT