PUBLICITAT

Acord entre el Sitca i el Comú per les festes dels forestals

  • El personal comunal s'havia queixat que no tenia vacances d'estiu
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Els personal responsable dels aspectes de forestal, ecologia i parcs i jardins de la conselleria d'Higiene i de Medi Ambient d'Andorra la Vella han aconseguit arribar a un acord amb la Corporació per tal de tenir dies festius durant les vacances estivals. El consens s'ha assolit a través de la mediació del Sindicat de Treballadors d'Andorra la Vella (Sitca), que va exposar la seva queixa directa a direcció.

Tal i com van informar des del Sitca, la problemàtica es va generar després que a dia 23 de març els caps d'aquests treballadors encara no havien lliurat el calendari de festes al departament de Recursos Humans, quan la normativa dicta que ho han de fer abans del 31 de gener de l'any en curs. Els treballadors van mostrar la seva preocupació per poder quedar-se privats de dies festius durant l'estiu, tenint en compte que, per una banda, la Corporació ha decidit no contractar personal eventual de reforç, i per altra, degut a les tendències de part d'empreses privades que opten per no donar festes als seus empleats durant aquests mesos de més feina.

Davant aquesta situació, van adreçar la seva queixa al Sitca, que va actuar de mediador amb el Comú. Una primera reunió amb els caps va comportar el plantejament de la situació en junta de majoria. Finalment, aquest divendres, el Comú va «reconèixer el seu error i que havien actuat malament», va informar el president del Sitca, Cristian Asensio.

14 treballadors afectats / En total són 14 els treballadors que van exposar la seva queixa formal al Comú. Ara la Corporació ha rectificat i ha donat els dies festius corresponents en aquest període segons dicta la normativa comunal de funcionariat. Seran 10 dies i a través de l'organització de torns podran realitzar la seva tasca sense haver de contractar més personal extra.

La rectificació ha deixat contentes totes les parts, va assegurar Asensio. Però les relacions entre funcionaris i treballadors encara estan encallades per d'altres aspectes com és el cas de les rebaixes en les qualificacions per a cobrar els acompliments. De fet el Sitca té en curs una demanda a la Justícia en relació a aquest assumpte.

Paral·lelament, els funcionaris també han aprovat recentment la creació d'una mútua privada que cobreixi aspectes com les baixes laborals, per accident o malaltia, i altres situacions de desocupació, i que funcionarà a partir de retencions salarials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT